În perioada 10 mai – 10 iunie în Buzău se desfăşoară Campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor iniţiată la nivel naţional de Ministerul Administraţiei şi Internelor, sub genericul „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetăţenilor cu drept de vot asupra sancţiunilor pe care le implică nerespectarea prevederilor Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor reprezentate la nivelul judeţului Buzău vor desfăşura, pe toată durata derulării campaniei, întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi vor distribui pliante cu mesajul campaniei de informare.

Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor locale reprezintă o prioritate pentru M.A.I..

Totodată, a fost lansat și site-ul propriu www.votlegal.mai.gov.ro , care conţine informaţii legislative şi ştiri/comunicate referitoare la acţiunile structurilor M.A.I. din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.