Instanţa de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Buzău a admis contestația actualului președinte al Consiliului Județean Buzău și a invalidat candidatura tânărului Victor V. Mocanu, depusă la Biroul Electoral Județean în data de 1 mai 2012.
Deși reprezentantul Ministerului Public a precizat la finalul audierii celor două părți implicate că dovezile aduse de avocații actualului președinte al Consiliului Județean Buzău sunt insuficiente pentru invalidarea candidaturii lui Victor V Mocanu, decizia instanței a fost aceea de a respinge candidatura mai tânărului candidat la președinția Consiliului Județean. După circa o oră de la încheierea audierilor avocaților celor două părți implicate în proces dar și a tânărului Victor V. Mocanu prezent, astăzi, la Tribunalul Buzău, judecătorul Mariana Coțofană a decis:
„Admite ca întemeiată contestația formulată de petentul Mocanu C. Victor împotriva Hotărârii nr. 20 din 1 mai 2012 adoptată de BEJ Buzău prin care a fost acceptată candidatura lui Mocanu V. Victor ca independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău în cadrul alegerilor locale din 10 iunie 2012. Constată nulitatea absolută a Hotărârii nr. 20 a BEJ Buzău prin care a fost acceptată candidatura intimatului Mocanu V. Victor. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenție în interes propriu formulată de Mocanu V. Victor. Cu drept de recurs în 24 de ore de la pronunțare.”
La finalul procesului Ionuț Iuga, unul din avocații tânărului Victor V. Mocanu a declarat:
„Vom aștepta motivarea instanței și în funcție de aceasta voi lua legătura cu clientul meu și decizia îi va aparține în totalitate dacă va ataca sau nu această hotărâre. Am fost mandatat să îi reprezint interesele din punct de vedere juridic dar decizia îi va aparține în totalitate. Cred că dacă s-a angrenat într-o astfel de luptă probabil va declara recurs. Personal cred că i s-a incălcat un drept. Probatoriul administrat în cauză sunt supoziții și din punct de vedere strict juridic este dreptul oricărei persoane de a candida sau nu indiferent că se numește sau nu Victor Mocanu și poate exista confuzie în rândul alegătorilor. Strict juridic cred că i s-a încălcat un drept și nu cred că discuțiile referitoare la faptul că dacă ar ieși sau nu ne privesc pe noi.”
De cealaltă parte, apărătorul actualului președinte al Consiliului Județean Buzău, avocatul Corin Dănescu a declarat că decizia instanței este singură hotărâre posibilă ce se putea lua.
„Ați fost în sală și ați văzut. Dacă vi se pare că acest personaj poate fi un contracandidat sau un candidat pentru președinția Consiliului Județean Buzău. Așteptăm să vedem motivarea, să vedem dacă se va face recurs și apoi vom discuta. Personal dacă aș fi fost de partea cealaltă nu aș fi acceptat un asemenea caz. Omul acesta a fost manipulat și mi-am dat seama de cum l-am văzut. Mi-a fost milă de el, e o simplă presupunere dar este evident că este o manipulare”, a declarat Corin Dănescu, apărătorul lui Victor Mocanu.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Nu ne jucam cu aceste candidaturi. Cineva trebuie sa ocupe acest post iar alegatorii il vor alege pe acela care s-a interesat si a solutionat problemele cetatenilor. Victor Mocanu, actualul presedinte a fost alaturi de cetateni in ciuda opozitiei majoritare din CJ Buzau. Daca ati fost prezenti la sedintele CJ Buzau si ati citit presa locala, nu se poate sa nu intelegeti ca acest om, Victor Mocanu a dorit sa puna in practica anumite proiecte dar s-a lovit de atitudinea consilierilor. Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.