Cea de-a 18-a ediție a ”Topului firmelor buzoiene” între „cui nu-i convine să ne lase” și „mulțumim că și în acest an au venit mai mulți afaceriști decât s-au anunțat”

0


Cea de-a 18-a ediție a Topului Firmelor Buzoiene a reunit aseară într-un local din oraș peste 300 de oameni de afaceri, politicieni și autorități din administrația publică locală, veniți ca în fiecare an să-și ridice premiile simbolice oferite de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău. Evenimentul din acest an nu a semănat deloc cu edițiile din anii anteriori. Ba chiar, lacunele organizatorilor care niciodată nu au fost pregătiți suficient pentru numărul de participanți au fost și mai vizibile anul acesta când mai mulți invitați, oameni de afaceri care cotizează an de an la astfel de evenimente, au fost puși în situația de a nu-și găsi loc la mese. Practic, cine nu a a venit cu câteva zeci de minute înaintea orei la care au fost invitați, a fost nevoit să se mulțumească cu locurile rămase ici-colo. Cu toate acestea, scuza oficială a președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Ionel Gagu a fost aceea că „și în acest an, oamenii de afaceri au venit într-un număr mare, cu 40% mai mulți decât și-au anunțat prezența”, variantă, rostită la microfon în fața întregii săli imediat după un scurt „dacă nu-i convine să ne lase”, transmis directorului executiv Anca Damian, care nu mai știa cum să împace și capra și varza. Au urmat o serie de discursuri, după care s-a dat drumul festivității de premiere când timp de aproape două ore premianții anului 2010 au trecut rând pe rând pentru a-și lua acasă diplomele și trofeele de excelență pe care vor trebui să și le înrămeze singuri în acest an de criză. Doar două societăți au beneficiat în acest an și de rame pentru trofeele primite. Ursus Breweries și Lemnking Industry, laureatele a două premii speciale pentru contribuția adusă la dezvoltarea economică a județului.

Surprinzător, toate societățile Primăriei (Urbis Serv, Prestcom, RAM, Compania de Apă, Piețe Târguri și Oboare, Trans Bus etc ), s-au clasat pe primul loc la categoriile din care fac parte, spre mirarea exprimată a primarului Constantin Boșcodeală. Și doi consilieri județeni au fost premiați, dar nu pentru activitatea din miniparlamentul județean ci pentru rezultatele obținute de firmele pe care le dețin. Este vorba despre binecunoscutul asfaltator Laurențiu Dobrică dar și de Ion D. Popescu, care a fost premiat pentru două societăți aflate pe numele „colegei de cameră”, așa cum se exprima un coleg din Consiliul Județean, invidios probabil pe „succesurile” democrat liberalului. De la eveniment nu au lipsit nici parlamentarii județului. Chiar dacă „cu toții au fost invitați”, așa cum mărturisea Ionel Gagu, doar trei parlamentari au onorat invitația. Liberalul Cristi Bîgiu, social democratul Marian Ghiveciu și surpriza serii, progresistul Ion Vasile, care neavând loc la nici una din mese, a fost plasat de organizatorul evenimentului lângă șefii Poliției, Procuraturii și Gărzii de Mediu, cu care, din lipsa altor interlocutori, s-a întreținut pe tot parcursul serii, brusc preocupat de poluarea județului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.