Ștefan Jercan-directorul Trans Bus

Directorii societăților aflate în subordinea Consiliului Local Municipal care au încasat anul trecut prime de sute de milioane de lei vechi ar putea fi obligați să restituie banii. Curtea de Conturi va demara în zilele următoare controale atât la Trans Bus, Prestcom și Urbis Serv cât și la Primăria Buzău pentru a vedea dacă municipalitatea a dispus recuperarea banilor de la directorii „performanți”.
La începutul anului trecut directorii societăților Trans Bus și Prestcom, Ștefan Jercan și Constantin Crețu au încasat fiecare peste 500 de milioane de lei vechi, bani oferiți drept prime pentru activitatea prestată în anul 2010. Chiar dacă la vremea respectivă primarul Constantin Boșcodeală considera legale drepturile bănești încasate de cei doi directori din subordine, Curtea de Conturi avertiza că societățile respective vor trebui să recupereze de la conducătorii lor sumele încasate suplimentar.
Dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu vor controla în zilele ce urmează inspectorii Curții de Conturi Buzău. Totodată, controlorii vor verifica și dacă Primăria Buzău are reprezentanți în consiliile de administrație ale societăților respective și dacă aceștia și-au îndeplinit sau nu sarcinile de serviciu.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.