Cel mai tânăr deputat din Parlamentul României, Adrian Mocanu, și-a exprimat, astăzi, părerea despre transformarea Spitalului din Vintilă Vodă în cămin de bătrâni. Cum comuna Vintilă Vodă face parte din colegiul electoral în care Adrian Mocanu a câștigat alegerile, tânărul pesedist este de părere că transformarea spitalului în azil de bătrâni ar fi o mare nedreptate, având în vedere numărul de locuitori pe care unitatea spitalicească îi deservește.

“Acest spital are o tradiție de peste 80 de ani în județul Buzău, dispune de o secție de obstetrică-ginecologie și pediatrie. Are personal de specialitate și deservește toată Valea Slănicului iar Guvernul Boc vrea să pună lacătul pe acest spital. Vreau ca să întelegeți gravitatea problemei. Satul Pleș din comuna Bisoca se găsește la 98 de kilometri de Spitalul Județean Buzău și nu are cum o mamică să vină cu copilul bolnav până în Buzău. Sunt aproape 200 de familii de rudari care trăiesc de pe o zi pe alta și care au câte 5-6 copii și care se mai și îmbolnăvesc. Este inadmisibil să vii cu copilul bolnav 100 de kilometri până la spitalul din Buzău. Sunt multe localități care au astfel de probleme. Și localitățile Terca și Plaiul Nucului din comuna Lopătari au în jur de 100 de kilometri distanță de cel mai apropiat spital”, a spus Adrian Mocanu.

Cum nu a dorit să facă doar o expunere de motive pentru care Spitalul din Vintila Vodă nu ar trebui închis, Adrian Mocanu a plusat și a vrut să facă și o recomandare ironică la adresa Guvernului. Din păcate, cum declarațiile politice nu sunt punctul forte al deputatului buzoian, Adrian Mocanu a reușit să atragă din nou atenția asupra cunoștințelor sale lingvistice.

“În cazul în care acest spital din Vintilă Vodă va fi desființat, vreau să propun ministerului condus de doamna Elena Udrea să facă în aceste localități HELIOPORTURI, că tot fac săli de sport și se ocupă cu tot felul de năstrușnicii”,  a încheiat victorios Adrian Mocanu.

Având în vedere că Dicționarul Explicativ al Limbii Române nu conține cuvântul HELIOPORT, credem că mult mai aproape de gândurile tânărului deputat Adrian Mocanu ar fi fost cuvântul “eliport” și îi sugerăm parlamentarului o minimă documentare înaintea următoarelor declarații politice.

Deputatul PSD, Adrian Mocanu nu este la prima greșeală de acest fel. La cateva săptămâni după ce a fost ales deputat în Parlamentul României, Adrian Mocanu și-a menționat  în declarația de avere ca deține cinci hectare de teren în localitatea Zmeieni. Ulterior declaratia de avere a fost modificată cu denumirea corectă a localității Smeeni după ce presa a scos la iveală greșelile gramaticale comise de tânărul deputat.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Adrian-MOCANU.mp3|titles=Adrian MOCANU]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.