Centrul de Asistență Medico-Socială de la Pogoanele, înfiintat în anul 2003 după ce spitalul din localitate a fost închis pe motiv de neperformanță, va fi, în sfârșit, modernizat cu bani europeni. Termenul de finalizare a lucrarilor va fi anul 2013 iar valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 40 de miliarde de lei vechi. Majoritatea banilor, adică peste 24 de miliarde de lei vechi, vin din fonduri europene, circa 13 miliarde o reprezintă contribuția Consiliului Județean Buzău iar restul sunt bani de la bugetul de stat. Lucrările de reabilitare desfășurate prin Programul Operațional Regional la Centrul de Asistență Medico-Socială de la Pogoanele vor dura 26 de luni și trebuie finalizate în decursul anului 2013.
Investiția va consta în reabilitarea pavilionului central, a magaziei de alimente dar va trebui amenajată și o cameră mortuară. La pavilionul central, lucrările vor consta în consolidarea si reabilitarea exterioară și interioară, modernizarea spațiilor de cazare, înființarea și dotarea unor cabinete de fizioterapie si chinetoterapie, dotarea cu echipamente electrice și electrocasnice. O alta parte a investiției vizează modernizarea spatiilor de servire a mesei și preparare a hranei dar și amenajarea unei camere mortuare, necesară având în vedere că unitatea se adresează în special persoanelor vârstnice și bolnave.
Claudia Roșioru, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, instituție în subordinea căreia se află Centrul de la Pogoanele consideră că investiția realizată cu bani europeni este mai mult decat binevenită: ” Vor fi condiții optime pentru beneficiari și pentru angajați, o bază foarte bună din punct de vedere tehnic și material, o bază de recuperare în concordanță cu standardele europene și tot ceea ce trebuie pentru îngrijirea unor persoane aflate într-o situație de dificultate socială si medicală”.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Claudia-ROSIORU.mp3|titles=Claudia ROSIORU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.