După ce a înregistrat un nou eșec, mergând pe mâna învinsului la alegerile din Partidul Democrat Liberal, liderul Organizației Județene a PDL Buzău, deputatul Cezar Preda încearcă să facă întocmai ce scrie în programul cu care Emil Boc a câștigat un nou mandat în fruntea partidului. Doar doar, deputatul buzoian o crește în ochii șefilor de partid de la București și le-o intra din nou în grații.

După ce astăzi într-un cotidian local în care și deputatul Cezar Preda semnează la capitolul ”Editorial”, a apărut o știre conform căreia senatorul PNL de Buzău, Cristi Bîgiu ar fi bătut la ușa PDL pentru a a-și aranja cărțile în caz că nu va fi susținut de USL la Consiliul Județean, șeful democrat liberal a continuat pe aceeași linie, lansând un apel către ”liberalii adevărați” de  a se alătura Partidului Democrat Liberal.

” Eu fac apel către liberalii buzoieni să rămână pe dreapta chiar dacă unor nu le place de mine, nu e nevoie să fim prieteni,  să vină cu încredere în PDL. Eu cred că ar putea veni cu deschidere către noi pentru a face o forță veritabilă de dreapta la Buzău. Ar fi de un mare ajutor pentru politica noastră de dreapta și pentru a reuși ca în județ să facem o conducere de dreapta”, a spus liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Chiar dacă se pare că nu îl mai are la suflet pe Bîgiu, Preda susține că și acesta ar putea fi primit în PDL, că doar așa e ordin de la Boc ca ”toată dreapta să fie coagulată în jurul PDL”. Preda dă însă de înțeles că liberalul nu ar fi tocmai dorit în mijlocul partidului, spunând că pentru a ajunge în PDL, senatorul PNL ar trebui să treacă mai întâi de o analiză a conducerii democrat liberale: ” Orice invitație de a scoate din USL membri PNL e un deziderat național.  Dacă Bîgiu își face o analiză spectrală a modului în care vede politica și se consideră de dreapta să vină cu plăcere, n-am nimic împotrivă, dar va trebui să treacă și de analiza noastră.”

Replica a venit imediat de la liberalii buzoieni. Senatorul PNL, Cristi Bîgiu, a negat, astăzi,  vehement posibilitatea de a trece în barca democrat liberalilor în situația în care sondajele realizate în această perioadă nu îl vor credita ca fiind candidatul USL cu cele mai mari șanse să câștige șefia Consiliului Județean. Bîgiu a spus răspicat că este membru al PNL de 15 ani și nu are de gând să plece la un alt partid, doar pentru că ar putea să nu beneficieze de sprijin pentru alegerile de anul viitor. Mai mult, Bîgiu a declarat că toate aceste informații, conform cărora ar urma, la braț cu mai mulți primari din PNL, să treacă la PDL, sunt doar încercări de decredibilizare a sa, în contextul sondajelor care au loc în această perioadă și a alegerilor care se apropie.

”Între ce declară domnul Preda și ce spune, e diferență mare. Nu pot să cred că articolul publicat astăzi într-un ziar local nu are nici o legătură cu o încercare de decredibilizare a mea. Legat de trecerea mea la PDL chiar domnul Preda a deschis subiectul și tot el l-a închis, în urmă cu câteva luni.  V-am spus că am fost întrebat în urmă cu ceva timp dacă vreau să trec la PDL, am refuzat acest lucru dar dacă aș fi trecut, poziția care mi se oferea îmi permitea să fac eu analize,  nu să analizeze alții dacă mă primesc sau nu la PDL. Din anii 96-97 sunt la PNL, și așa voi  rămâne chiar dacă acest sondaj nu va avea ca rezultat ca eu să candidez la Consiliul Județean”, a spus astăzi senatorul PNL, Cristi Bîgiu.

O reacție la apelul lansat de Preda ca ”liberalii adevărați” să vină la PDL a avut și liderul PNL, deputatul George Scutaru. Acesta a spus că Preda mai bine și-ar vedea de propria-i organizație, decât să se preocupe de soarta liberalilor.

”Să-și vadă de problemele din partidul său. Acum cinci ani, domnul Preda cânta ”Internationala socialistă” că era PD pe stânga iar acum devine urmașul lui Brătianu. Să-și gestioneze problemele, să vadă ce va fi la el în Organizație după Congres și îi dorim o îndelungată opoziție pentru că asta merită după toate tâmpeniile pe care PDL le face în țara asta și la Buzău”.

Cristina DINULESCU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.