Arestarea interlopului buzoian Marian Nissan, acuzat de şantaj după ce a dat bani cu camătă mai multor administratori de firme stârneşte reacţii şi din partea clasei politice.
Primul care a vorbit despre clanurile interlope de la Buzău a fost liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda. Parlamentarul a lăsat să se înţeleagă că în judeţul Buzău, la un moment dat, interlopii au făcut legea, însă de un an şi jumătate, în urma acţiunilor concentrate ale Poliţiei, puterea lor s-a cam dus. Avem interlopi, însă nu au prea multe de spus, a declarat liderul democrat liberal buzoian, Cezar Preda
„Foarte bine a acționat Poliția județului Buzău. La noi sunt destructurate clanurile, sunt puseuri așa mici, dar nu mai au puterea de altădată. Aici, în județul Buzău, toate acțiunile întreprinse de Poliție în ultimul an și jumătate au dus la o liniștire a lumii interlope. Ați văzut și săptămâna trecută cum s-a mai pus capăt unei activități destul de larg întâlnite la Buzău, aceea a cametei”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Pe de altă parte, democrat liberalul aşteaptă după arestarea cămătarului Marian Nissan ca anchetatorii să afle cine a stat în spatele interlopului, încătuşat săptămîna trecută. Cămătăria nu se rezumă la cei pe care îi ştim deja că dau bani cu împrumut şi dobânzi. Ea este întreţinută de oameni importanţi ai căror bani sunt rulaţi de interlopi, spune parlamentarul democrat liberal: „ Sper că se va afla până la capăt cine sunt finanțatorii cametei pentru că, să știți de la mine, camăta nu are ca sursă de finanțare doar proprietarul, ci și el este finanțat de alții ca să facă camătă și sper, ca în urma investigațiilor să se afle acest lucru”, a precizat deputatul Cezar Preda.
Reacţia parlamentarului de Buzău vine după ce săptămâna trecută, unul dintre cei mai de temut interlopi din judeţ, Marian Nissan, a fost ridicat de Poliţie. Cămătarul a fost încătuşat fiind acuzat de şantaj. Individul dădea bani cu camătă diverșilor administratori care ajungeau în incapacitate de plată. Li se cereau apoi dobânzi uriaşe pe care oamenii nu le puteau suporta. Erau ameninţaţi, batjocoriţi şi bătuţi de Nissan şi oamenii lui, până când ajungeau să-și cedeze casele ori mașinile. De frică, unii dintre cei care ajungeau să apeleze la serviciile cămătarului, plecau din țară, numai sa scape de mânia lui Marian Nissan.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.