Deputatul PDL Cezar Preda consideră protestele USL ca fiind un instrument democratic de care Opoziția este normal să profite așa cum și Partidul Democrat a profitat în perioada cât a fost în opoziție. Mai mult, liderul PDL Buzău observă că protestatarii din Piața Universității și partidele din afara arcului guvernamental au, în mare parte, un mesaj comun.
„Opozitia are un mesaj comun cu protestatarii din Piața Universității, căderea Guvernului și mai ales a președintelui Traian Băsescu. Președintele României a fost ales democratic și va pleca democratic și nu prin suitul pe statuie iar Guvernul va fi schimbat dacă nu își face treaba si va răspunde pentru cum își face treaba în alegerile din acest an”, a declarat președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.
Cu toate acestea, există anumite solicitări care nu au prea multe șanse să se materializeze în opinia liderului democrat-liberal buzoian.
”Teoria alegerilor anticipate nu trebuie condamnată. Alegerile anticipate sunt un element de democrație practicat în întreaga lume. Există însă un handicap al acestei dorințe a opoziției în acest sens pentru că nu se cer alegeri anticipate în anul alegerilor. Dacă era cu un an inainte, un an jumătate, era altă situație. Vedem ce decide miercuri Curtea Constituțională, este o decizie irevocabilă, ne vom supune toți acestei decizii, intrăm în alegeri, vedem ce decide poporul și facem o altă majoritate. Aici văd eu lipsa de șanse a unui mesaj neacoperit de timp, acela al alegerilor anticipate”, a afirmat deputatul buzoian Cezar Preda.
Totodată, liderul PDL Buzău apreciză că opoziția ar mai avea șanse, cel puțin teoretice, pentru îndepărtarea lui Traian Băsescu din fruntea țării.
„Președintele României va pleca democratic asa cum a fost ales sau, dacă reușesc(nr. opoziția) să își ducă la îndeplinire suspendarea… dar și în cazul ăsta tot la popor ne întoarcem, cel care l-a ales. Dacă poporul decide… eu cred însă că va rămâne până în 2014” a încheiat liderul PDL Buzău.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

  1. Sa va dea Dumnezeu intelepciunea sa participati la alegerile pentru Primaria Orasului Buzau.Urbea noastra are nevoie de un om corect ca d-voastra!! Ne-am saturat de hotii de la Psd, care au ajuns sa creada ca acest oras este ceva primit prin mostenire si e a lor pe viata!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.