Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, ar putea ajunge în funcția pe care și-o dorește, indiferent de rezultatul alegerilor interne din partid.

Surse din interiorul PDL citate de gandul.info au dezvăluit că luni seara cei doi candidați cu șanse reale la conducerea PDL, Vasile Blaga și Emil Boc s-au întâlnit pentru a stabili candidaturi unice, agreate de ambele tabere, pentru fiecare funcție de conducere din partid indiferent care dintre ei va fi ales președinte.

Pentru aceasta, Vasile Blaga a propus pentru funcția de prim-vicepreşedinte pe Sorin Funzăverde şi pentru secretar general, pe buzoianul  Cezar Preda. La rândul său, Emil Boc i-ar fi propus pe Gheorghe Falcă şi Gheorghe Flutur pentru prim-vicepreşedinte, în timp ce pentru a treia funcție de prim-vicepreședinte care ar reveni grupării Boc, a fost propusă o femeie. Inițial, pentru acest post a fost propusă Roberta Anastase, însă aceasta nu a fost agreată de tabăra lui Vasile Blaga.

Cum candidatura lui Cezar Preda la funcția de secretar general al PDL se pare că este acceptată de ambele tabere combatante, nu este exclus ca acesta să câștige postul scos la bătaie, în ciuda neînțelegerilor avute cu președintele Traian Băsescu. De altfel, voci din apropierea liderului PDL Buzău, spun că președintele democrat liberalilor buzoieni și-ar fi negociat poziția chiar cu Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, deputatul de Buzău susține într-un interviu acordat ziare.com că în partidul de guvernământ nu se poartă negocieri pentru funcţiile de conducere iar el nu ar fi interesat de un loc în Biroul Permanent Naţional al PDL dacă Vasile Blaga nu va ieşi câştigător în lupta cu Emil Boc, pentru şefia partidului.

” Vă spun sigur că nu am purtat nicio negociere și nu vom purta nicio negociere. Voturile nu se negociază, se câștigă. Dacă Vasile Blaga nu iese președinte, eu sper să iasă, pe mine nu mă interesează nicio funcție în Biroul Permanent Național”, a declarat Cezar Preda citat de ziare.com

Până la ora postării acestei știri, deputatul Cezar Preda nu a putut fi contactat .

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.