După ce în urmă cu două săptămâni, președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, îi sugera primarului Constantin Boșcodeală să stea liniștit în privința celor 30 de miliarde de lei vechi, sumă  dispărută din bugetul local printr-un ordin emis de ANAF, astăzi, Preda a atacat dur exact decizia emisă de Sorin Blejnar, susținut politic chiar de Partidul Democrat Liberal.

Cezar Preda a declarat că va solicita printr-o interpelare președintelui ANAF, Sorin Blejnar, să anuleze ordinul 232/2011 care a făcut, în opinia deputatului  mai mult rău decât bine.

”Voi solicita prin interpelare și printr-o adresă președintelui ANAF să anuleze ordinul 232/2011 care a făcut atât de mult rău județului Buzău și nu numai. Acest ordin se referă la plecarea sediilor secundare din administrarea Direcției Finanțelor Publice a județului Buzău în administrarea Direcției Generale de Finanțe a Municipiului București. Prin asta s-au pierdut 34 milioane de lei doar în acest an, însă de când ordinul a intrat în vigoare, Buzăul a pierdut 260 milioane de lei și este incorect față de județul nostru, față de nevoile administrațiilor locale și cred că este un ordin aberant în ceea ce privește dezvoltarea judicioasă a tuturor zonelor României. Nu mă voi opri până nu voi obține anularea acestui ordin care este împotriva intereselor locuitorilor României care locuiesc în altă parte decât în marile orașe ale țării, pentru că doar vreo patru orașe au câștigat ceva în urma acestui ordin. În rest, toate administrațiile au pierdut. Nu stiu ce a stat la baza acestui ordin,  știu însă cine câștigă și cine pierde iar Buzăul pierde și acest ordin trebuie anulat” a declarat astăzi, Cezar Preda.

Atitudinea de astăzi a deputatului buzoian este surprinzătoare având în vedere că în urmă cu două săptămâni, el îl asigura pe Constantin Boșcodeală că cele 30 de miliarde de lei vechi care nu se mai regăseau în bugetul Primăriei la data de 5 martie, tocmai din cauza ordinului semnat de președintele ANAF, se vor întoarce cât de curând în conturile municipalității. Tot atunci, Preda dădea de înțeles că ordinul care a tăiat din bugetul orașului 30 de miliarde de lei vechi pe lună este bine gândit iar la un moment dat suma provenită din impozitele pe salariile angajaților din firmele cu sedii sociale în alte județe se vor întoarce la bugetul Buzăului.

După doar două săptămâni, deputatul Cezar Preda și-a reconsiderat poziția și se plasează de aceeași parte cu edilul șef buzoian, chiar dacă acest lucru îl irită într-o oarecare măsură iar asta e lesne de dedus din tonul abordat în discuțiile cu ziariștii buzoieni.

Întrebare jurnalist: Domnule, deputat, vă citez din memorie. Când v-am întrebat, în urmă cu ceva timp despre această problemă, ați spus că așa e în economia de piață. Unii câștigă, alții pierd. Unii pot muri….

Răspuns Cezar Preda: ”Domnule ziarist, caută bine, nu vorbi din memorie. Că eu, dacă-mi permit să vorbesc cu dumneata din memorie, pot să am erori majore. Caută și vezi ce am zis eu și dacă se referea exact la ordinul acesta. Dumneavoastră vă refereați atunci la o chestiune legată de muncipiul Buzău prin afirmația primarului Boșcodeală, care spunea că a pierdut el ca municipiu 30 de miliarde de lei, și că banii trebuie să se întoarcă, iar eu vă spusesem că se recuperaseră deja… dumneata m-ai întrebat și eu ți-am răspuns. Iar poziția mea de  acum este după o analiză facută și la Direcția Finanțelor Publice, asta este poziția mea acum”, a încheiat, vizibil  deranjat, de întrebările jurnalistului cu pricina,  deputatul Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Cezar-PREDA3.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.