Grădiniţele din municipiu, suprapopulate

Problema spaţiilor din grădiniţele municipiului Buzău, semnalată în dese rânduri de observatorulbuzoian.ro, a revenit ca subiect în cadrul ultimei conferinţe de presă a PDL Buzău. Cezar Preda, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului de guvernământ, spune că a analizat cu atenţie situaţia spaţiilor: „Sunt peste 600 de copii care trebuiesc duşi la creşe şi grădiniţe şi care nu au loc. Trebuie făcut rapid ceva.”

Soluţia găsită de seful PDL Buzău a mai fost expusă în astfel de împrejurări legate de grădiniţele din municipiu. Cezar Preda a reformulat-o: „Eu, dacă aş fi în locul domnului primar, m-aş ocupa din resurse proprii să mansardez toate instituţiile de învăţământ preşcolar, astfel încât, pe acelaşi amplasament şi pe aceeaşi bază, să mai creez spaţii în care să formez grupe de copii. Este o propunerea a mea pe care cred că primăria ar trebui să treacă imediat să o îndeplinească.”

Cezar Preda, lider PDL Buzău, îi dă sfaturi primarului Boşcodeală

Liderul democrat liberal nu a omis nici cazul imobilelor care trebuie retrocedate, clădirile din centru şi de pe strada Independenţei: „Eu nu ştiu de ce este atât de mare dezinteres şi întotdeauna se aruncă pisica la Guvernul României, că nu face grădiniţe noi. În primul rând, Buzăul are o problemă foarte gravă, care s-a acutizat prin politica dezastruoasă asupra terenurilor proprietate a municipiului. Aţi fost martori în ultimii ani la cum s-au vândut terenuri pe un euro-doi euro pe un metru pătrat, iar acum, ca să faci rost de terenuri pentru grădiniţe noi, trebuie să plăteşti 100 de euro sau 200 de euro pe metru pătrat. Iarăşi un lucru care este grav!”

Înscrierea copiilor la gradiniţă se va face, oficial, în perioada 2 – 31 mai a.c., iar reînscrierea pentru copiii care au frecventat grădiniţa în anul şcolar 2010-2011, a început de ieri şi va dura până pe 21 aprilie. Conform declaraţiilor Florinei Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, criza locurilor din municipiu putea fi rezolvată de primarul Constantin Boşcodeală, dacă se rezervau din timp terenuri pentru astfel de construcţii. La rândul lui, primarul Boşcodeală a declarat presei să problema e în mâinile guvernanţilor şi că nu există o criză reală a locurilor, în grădiniţele din Buzău.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.