Cezar Preda: "Nu avem bani! Avem probleme..."

În conferinţa de presă a PDL Buzău de săptămâna trecută, liderul organizaţiei, deputatul Cezar Preda, a recunoscut că plata către constructorii care au efectuat lucrări de reabilitare a infrastructurii şcolare este departe de a fi realizabilă: „Suntem într-o situaţie foarte gravă. Avem 18 milioane de roni de plătit, iar plăţile sunt aproape imposibil de onorat. Bugetul României de la ora actuală, aşa cum este canalizat, nu permite. S-au dat câţiva bani, dar sumele sunt imense la nivel de ţară. Sunt imense! Sunt imense!!!”

 

Întrebat de ziarişti dacă plăţile care se efectuează, aşa cum arată Cezar Preda, printre picăturile şedinţelor de guvern, sunt preferenţiale, deputatul buzoian nu a negat: „Aşa este! Numai că preferenţial în sensul că se dau din patru în patru ani altora. Per ansamblu, ajungi tot acolo. În 2007-2008, s-au dat unora. În 2009-2010, altora. În 2001-2004, altora. Aşa se întâmplă, nu se dau la toţi odată. Un echilibru în România, care este şi prevăzut în Constituţie, de a fi asigurat între toate regiunile ţării, te obligă la un moment dat să faci şi echilibrarea asta. Nu poţi să-i dai tot ăluia care a primit în 2007 şi 2008. Se aruncau miliarde, ştiţi, pe creşterea aia economică, de parcă aruncăm noi, acuma, sute de mii de lei. Avem probleme cu echilibrarea…”

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Cezar-PReda.mp3|titles=Cezar PReda]

 

În prezent, în judeţ, peste 100 de şcoli sunt în şantier, iar datoria menţionată de preşedintele PDL Buzău include sume mai vechi decât chiar anul 2007. Printre primăriile cu datorii record către constructori se numără şi cea din Nehoiu, condusă de liberalul Alexandru Corcodel.  Citiţi despre cazul de la Nehoiu în articolul: În scandalul datoriilor către constructori, primarul Corcodel de la Nehoiu o atacă pe Florina Stoian: „O rasistă politic! Un miliţian de pe vremea lui Ceauşescu! Discriminează grosolan!”

 

S.D.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.