Creşte numărul elevilor navetişti

Salutăm comentariile cititorilor noştri, venite în avalanşă săptămâna trecută. Înţelegem şi patimile care le animă. Politicul rămâne în fruntea topului, articolele tematice de pe observatorulbuzoian.ro stârnind cote maxime de interes, dar selecţia pe care o facem duce în altă zonă, deşi adiacentă şi însiropată, învăţământul.

În căutarea unei abordări responsabile, sub articolul „Crima” desfiinţării şcolilor cu elevi extrem de puţini, inevitabilă. În plan, încă opt comune din judeţ, nevoite să comaseze unităţile de învăţământ, Ididu comentează:

„Iată prima „hibă” : şcolile mici. Aplică legea! Bugetul urmează elevul şi atunci vei lăsa copiii familiilor lor. Dobre nu ştie ce înseamnă predarea simultană. Bine, că nici cei care sunt încadraţi acum nu-şi mai fac datoria. Mai au vreun spor pentru astfel de predare? Toate şcolile de pe valea Sărăţelului Bercii şi Bălănesei, la fel ca multe altele din zona de câmpie sau de munte trebuie să fie bugetate per elev şi să-şi păstreze locul. La infrastructura comunicaţională de azi, “plimbarea” copiilor e o tâmpenie şi are o încărcătură antieducaţională imprevizibilă. De când nu aţi mai mers cu autobuzul, doamnă? Toate aceste şcoli trebuie arondate unor complexe şcolare, îndrumate şi controlate de acestea. Timpul pierdut cu transportul de la Chilii la Berca se poate valorifica mult mai eficient de nişte dascăli adevăraţi în mediul lor şcolar.”

E loc şi de mai multe şi bune. Nu ezitaţi!

observatorulbuzoian.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.