Consilierii judeţeni au votat astăzi pe bandă rulantă proiectele aflate pe ordinea de zi a sedinţei miniparlamentului judeţean. Vitul majorității consilierilor l-a întrunit inclusiv contractarea unui credit de 17,6 milioane de lei pentru achiziţia de utilaje și montaj care vor permite finalizarea noii maternităţi buzoiene. Singurii care s-au opus acestui credit au fost consilierii democrat-liberali care au dorit să își mențină consecvența în legatură cu oportunitatea acestui credit.

”Noi vrem să fim consecvenți. Dacă vă aduceți aminte, când sa aprobat bugetul județuluui eu am avut niște propuneri pentru asigurarea sumelor necesare pentru maternitate în sensul că toate instituțiile județene să aibă aproximativ același buget ca în anul 2010 care a fost mai mult decât satisfăcător. Nu sa dorit acest lucru și acum s-a venit cu acest împrumut care va greva activitatea Consiliului Județean și a întregului județ pentru mai multe legislaturi. Din această cauză, datoria publică în anii 2013-2014 va fi aproximativ 70% din tot ceea ce înseamnă surse proprii ale județului Buzău. ”

Împrumutul care a dat naștere anul trecut la numeroase dezbateri a fost supus astăzi aprobării într-o noua formă. respectiv aceea de credit-furnizor cu o durată de rambursare cuprinsă între 5-10 ani. Creditul a va fi contractat de constructorul maternității   iar Consiliul Județean Buzău va asigura garantarea lui, fapt ce va duce la urgentarea procedurilor și la achiziționarea cât mai curând a utilajelor specifice.

Noul credit in valoare de aproximativ 17.6 milioane de lei va fi folosit exclusive pentru achizitionarea de utilaje urmand ca finalizarea propriuzisa constructiei noii maternitați sa fie facută din resursele proprii ale Consiliului Judetean Buzău.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Constantin-GHINIOIU.mp3|titles=Constantin GHINIOIU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.