Consiliul Județean Buzău a inaugurat, joi, la Sărata Monteoru, primul bazin didactic de înot, construit în doar patru luni, în urma unei investiții din fonduri proprii de 450.000 de euro.  Bazinul face parte dintr-un proiect al președintelui CJ Petre Emanoil Neagu care prevede construirea a 10 astfel de obiective în mai multe zone ale județului. Noul bazin inaugurat, joi, își va putea primii primii beneficiari de la sfârșitul lunii după ce vor fi încheiate contractele cu profesorii care se vor ocupa de pregătirea copiilor.

Obiectivul are o suprafață de 18,5X5,5 metri și o adâncime  de 1,30-1,40 m fiind propice pentru ca cei mai tineri elevi să învețe să înoate.
Așa cum am promis am început un program cu mai multe bazine. Primul astfel de experiment de înot este un bazin de înot pentru inițiere, pentru cei care vor să învețe. Investiția este în totalitate din bugetul propriu al Consiliului Județean Buzău și o parte din bugetul comunei Merei.  Vreau să mulțumesc chiar sincer celor care s-au implicat, în special domnului director al ADI Sărata Monteoru Gheorghe Chiru, partenerilor, angajaților, Primăriei și nu în ultimul rând celui care ne-a dat ideea construirii acestor obiective. Acest bazin a costat aproximativ 450.000 EUR și vedeți că este la standarde europene”, a declarat președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

De asemenea, Neagu a precizat că noul bazin de înot construit la intrarea în stațiunea Sărata Monteoru este un plus pentru stațiune dar mai ales pentru elevii școlilor din zonă care vor putea deprinde aici tainele înotului.

„Este un pas important, zic eu, atât pentru stațiune, dar cel mai important lucru că se va face un parteneriat, între Consiliul Județean, Inspectoratul Județean de învățământ și cu școlile din proximitatea localității Sărata Monteoru, unde copii de la clasa pregătitoare până la clasa a 5-a, vor veni să facă anumite ore de sport. Atât ca să învețe să înoate, dar în același timp să și creeze un cadru adecvat să desfășoare orele de sport, pentru că în afară de educație copiii noștri au nevoie și din sănătate, au nevoie și de petrecerea timpului altfel decât telefon ori calculator”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

Bazinul va funcționa toată perioada anului, pentru început 8 ore pe zi, iar cei responsabili de întreținerea și funcționarea acestuia spun că, dacă va exista cerere, programul va putea fi mărit chiar până la orele 23.00. Până atunci însă, de săptămâna viitoare, primii beneficiari ar putea veni să învețe să înoate.

„Am avut discuții cu 2 instructori de inițiere înot și probabil vom încheia contracte de prestări servicii cu dânșii. Începând de săptămâna viitoare Bineînțeles că trebuie făcute toate diligențele într-o primă fază să vedem ce se va întâmpla. Vedem câtă lume vrea să vină și așa mai departe. Cu siguranță, acest bazin va funcționa pe tot timpul anului. Deocamdată am pornit cu un program de 8 ore. Am organizat 6 serii a câte o oră și jumate dar, în funcție de solicitări, cu siguranță vom mări programul să-l ducem la 2-a schimburi de la 6.00 dimineața până la ora 23.00”, a spus Gheorghe Chiru, director ADI Sărata Monteoru.

Noul bazin a fost construit în doar 4 luni și beneficiază de dotări specifice anului 2024. Filtrarea apei se face printr-un proces natural fără a fi folosite substanțe chimice doar cu clorul provenit din sare.

„Apa din acest bazin este filtrată și tratată conform normelor europene în vigoare.  Ca sistem de tratare mergem cu sistem de clorinare sută la sută natural pe bază de sare cu o electroliză a sării, obținem clorul cu care tratăm apa. Practic nu folosim niciun fel de produs chimic în dezinfecția bazinului nostru. Asta înseamnă că tot ce înseamnă alergii ale pielii, piele atopică, ochi roșii la copii, părul aspru la doamne, toate aceste probleme dispar pentru că totul este suta la suta natural”, a spus Dragoș Harpa consultantul care a contribuit la realizarea bazinului de înot construit la Sărata Monteoru.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.