Conform cotianului Evenimentul Zilei, conducerile a patru judeţe printre care şi Buzău, sunt acuzate de Comisia Europeană că au trucat licitaţiile prin care s-au atribuit lucrări în valoare de sute de milioane de euro,  fonduri europene.

Contractele semnate de Consiliile Judeţene din Teleorman, Tulcea, Ilfov şi Buzău cu anumite  societăţi pentru reabilitarea infrastructurii sunt contestate de oficialii europeni iar acest lucru ar putea  însemna blocarea unor finanţări ulterioare pentru infrastructură.

După mult comentatul caz în care președintele Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, a fost  acuzat că ar fi acordat lucrări unor firme ”de casă”, la fel și președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, este suspectat că nu a respectat normele europene când au fost încheiate contractele pentru derularea lucrărilor la Drumul Vinului.

Contactat telefonic de observatorulbuzoian.ro, președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, a declarat că nu are cunostință de nereguli constatate la derularea proiectului finanțat din fonduri europene.

”Nu avem nici un document aici. Ştiu că au venit două auditoare acum două luni de zile, dar ni s-a spus că totul este în regulă și, ceea ce aud acum, rămân și eu perplex. Executantul lucrarilor a fost firma COLAS și dacă am ajuns atât de mare încât să am eu legături cu firma aceasta suntem mari. Faptul că ginerele meu ar avea nu ştiu ce legături cu firma, sunt pur si simplu niște aberații”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.

Vom reveni cu amănunte.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.