Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a venit, marți, cu precizări legate de sprijinul pe care instituția pe care o conduce îl acordă medicilor si nu numai în plină epidemie de coronavirus.

O nouă măsură luată de Consiliul Județean în colaborare cu Colegiul Medicilor Buzău este ca materialele de protecție sanitară atât de căutate respectiv măștile medicale și mănușile să ajungă și la medicii de familie din județ. Fiecare din cei peste 600 de medici de familie va primi câte un pachet de măști și unul de mănuși. Materialele urmează să fie achiziționate cu bani de la Consiliul Judetean și Colegiul Medicilor.

Totodată, Consiliul Județean a demarat procedurile de achiziție pentru un aparat de dezinfectare și două aparate de purificare a aerului pentru Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Buzău.

De asemenea, Consiliul Județean Buzău a luat decizia de a suporta cheltuielile de cazare și masă pentru personalul medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Instituția a semnat deja un contract cu un hotel de 4 stele de pe raza municipiului Buzău unde medicii și personalul auxiliar pot beneficia de cazare și masă în situația în care nu beneficiază de alte posibilități pentru a-și proteja familiile.

Nu în ultimul rând, Neagu a transmis buzoienilor că au fost achiziționate kit-urile necesare testării personalului medical, însă decizia testării personalului medical nu aparține Consiliului Județean ci specialiștilor în sănătate publică, aceștia fiind cei care vor decide  momentul la care va fi testat personalul din spitale.

Totodată, președintele CJ Petre Emanoil Neagu, a explicat și care este situația aparatului Real Time PCR care urmează să fie amplasat în cadrul DSP Buzău. Consiliul Județean s-a oferit să cumpere acest aparat, însă Ministerul Sănătății a alocat banii necesari către DSP Buzău pentru achiziționarea aparatului acesta urmând să ajungă la Buzău în funcție de disponibilitatea producătorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.