Primarul Valeriu Marcu ”riscă” să conducă singur localitatea până la alegerile din 2012

Consiliul Local al comunei Berca este la un pas de a fi dizolvat. Instituția prefectului a demarat acțiune în instanță pentru dizolvarea miniparlamentului local, întrucât aleșii nu au adoptat nici o hotărâre timp de trei ședințe. Conform prefectului Paul Beganu, neînțelegerile dintre consilierii locali din Berca au luat naștere din cauza unei decizii care viza serviciul de alimentare cu apă din localitate. În rândul consilierilor s-au format două tabere, una care susține încredințarea directă a serviciului de apă către Compania de Apă Buzău iar o altă tabără care consideră că pentru acest lucru ar fi nevoie de o licitație. Din cauza acestei neînțelegeri, din luna aprilie, la Berca, nu s-a mai adoptat nici o hotărâre de consiliu, deși acesta s-a întrunit de trei ori în ultimele patru luni.

”Totul se centrează pe inițiativa majorității consilierilor de a ceda instalația de alimentare cu apă către Compania de Apă, în timp ce primarul și alți câțiva consilieri se opun. Situația este foarte tensionată în acest consiliu și, pe lângă tensiune, eu constat neproductivitatea acestui consiliu, drept pentru care am promovat acțiune în instanță. Dacă dânșii nu vor să lucreze pentru cei care i-au ales, atunci să meargă acasă”, a declarat, astăzi,  prefectul Paul  Beganu.
Intenția prefectului Paul Beganu de desființare a Consiliului Local Berca nu va putea prinde contur mai devreme de toamna acestui an din cauza vacanței judecătorești. Dacă instanța se va pronunța pentru dizolvarea miniparlamentului local, comuna Berca va fi condusă exclusiv prin dispoziții ale primarului. În mod normal ar fi trebuit organizate alegeri anticipate pentru alegerea unui nou Consiliu Local însă, având în vedere că până la următoarele alegeri la termen a rămas mai puțin de un an, acest lucru nu mai este permis de lege.
O situație asemănătoare se înregistrează și în localitatea Poșta Câlnău, unde decizia instanței de dizolvare a Consiliului Local a fost atacată cu recurs de administrația locală dar și în acest caz, rezolvarea ar putea veni abia la toamnă.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Paul-BEGANU.mp3|titles=Paul BEGANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.