Consiliul Local Municipal a fost constituit, joi, în cadrul unei ședințe desfășurate în amfiteatrul din Parcul Tineretului în prezența reprezentanților Prefecturii Buzău, a celor din aparatul tehnic al Primăriei și a invitaților din partea Comandamentului 2 Infanterie „Getica”, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și a reprezentanților Armatei, poliției, Pompierilor și Jandarmeriei.

La ședința de constituire au fost prezenți 19 de consilieri aleși, primarul municipiului Buzău, invitații și oameni din aparatul tehnic al Primăriei, tehnicieni care au asigurat sonorizarea și transmisiunea în direct a ședinței și doar câțiva reprezentanți ai presei, parte dintre aceștia fiind nevoiți să aștepte în afara locului de desfășurare al ședinței pe motiv că fusese atins numărul de 50 de persoane permis în cadrul adunărilor cu public în aer liber.

Ședința a fost condusă de liberalul Vasile Olariu, decanul de vârstă al consilierilor municipali ajutat de Bogdan Hudițoiu și Valentin Dragu și au depus jurământul de credință consilierii: Ionuț Apostu, Florin Artene, Teodor Cojocaru, Cristi Dobre, Valentin Dragu, Oana Gheorghiu, Bogdan Hudițoiu, Oana Matache, Mădălina Munteanu, Vasile Murguleț, Șerban Nicolae, Ștefan Țăndărescu, Laurențiu Țepeluș și George Vlad de la PSD, Irinel Cârstea și Marius Suditu de la USR, Vasile Olariu și Andrei Neder de la PNL, și Silviu Roșioru de la PMP.

A lipsit de la depunere a jurământului consilierul Aurel Gubandru și alți trei consilieri care nu au fost încă validați respectiv liberalul Florin Sângiu, înlocuitorul lui Constantin Florescu  și social democratul Dumitru Gheorghe.

La finalul ședinței a depus jurământul de credință primarul Constantin Toma ales pentru al doilea mandat iar comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei au susținut alocuțiuni.

“Aș vrea să aduc mulțumiri buzoienilor care mi-au dat un vot de încredere extraordinar, mi-au dat și o echipă extraordinară. Avem pentru prima dată după 1990 la un partid două treimi din Consiliu Local. Această încredere trebuie să se transforme în niște rezultate extraordinare în următorii 4 ani. S-au făcut multe dar tot mai sunt foarte multe de făcut pentru a reuși să ajungem acolo unde trebuie: Buzăul, un adevărat oraș magnet, un oraș care să fie printre primele orașe ale acestei țări. Vă mulțumesc din suflet și îmi iau angajamentul încă odată că eu chiar îmi voi respecta jurământul și în litera și în spiritul lui”, a spus Constantin Toma care a încheiat muțumindu-i soției prezentă de altfel în rândul invitaților.

1 COMENTARIU

  1. Va asteptati la Irinel Cirstea sa ia atidudine, cum ar fi si firesc de la un consilier USR!
    Uitati insa ca USR ul sub conducerea lui este ” reformat” cu membrii de la PNL, PMP SI PNTCD, care au fost candidati, unii sunt si consilieri!
    S-a debarasat de membrii vechi, pentru a putea aduce masiv membrii de la alte partide, pentru a face USR ul mare.Verificati numai cine sunt cei din jurul lui si candidatii de la Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.