Aviz doamnelor şi domnişoarelor care frecventează saloanele de înfrumuseţare! Nu în toate cabinetele cu acest profil, igiena este pusă la mare preţ, aşa cum ar fi normal, ba dimpotrivă! În plus, nici produsele cosmetice folosite nu sunt, întotdeauna, de calitate foarte bună. Ultimele controale în saloanele de înfrumuseţare,  efectuate de medicii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat, au scos la iveală o serie de deficienţe în locaţiile în care doamnele şi domnişoarele din Buzău, merg să se înfrumuseţe, nu să plece cu cine ştie ce afecţiuni provocate de lipsa curăţeniei,  a produselor expirate şi de proastă calitate.

În primul trimestru al anului, inspectorii de la ISS au efectuat aproape 130 de controale la unităţile în care se fabrică ori vând produse cosmetice dar şi la frizerii, coaforuri şi  saloane de înfrumuseţare corporală. Iar neregulile constatate au curs gârlă, printre acestea numărându-se folosirea de produse expirate, fără date de identificare, depozitate necorespunzător ori folosirea unor creme sau vopseluri care conţineau substanţe interzise. Şi cum neregulile descoperite nu au fost deloc de neglijat, inspectorii de la ISS au dispus şi o serie de măsuri, între care cele mai aspre au fost sancţiunile.

Pentru că erau de-a dreptul periculoase, inspectorii ISS au scos din consum peste 1800 flacoane de produse cosmetice, aplicând  35 de sancţiuni, dintre care 12 avertismente şi 23 amenzi în valoare de 18 800 lei.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.