Parcul Crâng va deveni cel mai mare parc din România lipit de o localitate. Afirmația îi aparține primarului Constantin Toma și vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea 220/2018 care stabilește trecere din proprietatea Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău a celor 182 de hectare care constituie pădurea Crâng.

În anul 1881 printr-o hotărâre de Guvern pădurea Crâng a intrat în proprietatea municipiului Buzău însă odată cu venirea la putere a regimului comunist aceasta a ajuns din nou în proprietatea statului municipiul rămânând în administrare cu doar 10 hectare.

„Este un lucru extraordinar. Am avut această idee de când am venit la Primărie și iatăî că după doi ani de intervenții și mai ales cu sprijinul domnilor deputați Marcel Ciolacu și Dănuț Păle s-a reușit ca această pădure să revină buzoienilor. Vom avea cel mai mare parc din România și avem o oportunitate extraordinară de a face un loc și mai frumos pentru buzoieni. Vom pune în valoare această comoară inestimabilă”, a spus primarul Constantin Toma.

În perioada care urmează municipalitatea va elabora un plan de transformare a pădurii în parc plan care după aprobare ava fi supus unui studiu elaborat de specialiști  pentru a ține cont de toate legile în vigoare și pentru a pune în valoare flora și fauna parcului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.