Căutat și-n gaură de șarpe. Autoritățile din Dâmbovița dar și peste o sută de localnici din jurul orașului Moreni continuă căutările celui care a reușit să evadeze, în urmă cu o săptămână și jumătate, de sub nasul gardienilor de la Penitenciarul Mărgineni. Nici urmă de Galeș, însă.

În aceste week-end, ample verificări și scotociri au loc în preajma orașului Moreni, acolo unde există informații că ar fi fost zărit individul extrem de periculos, suspectat că ar fi ucis doi oameni, în primăvara anului trecut.

Până acum, sute de poliţişti, jandarmi şi gardieni de la Ministerul Justiţiei au scotocit pădurile şi dealurile din jurul municipiului Moreni, fiind folosiţi chiar şi câini de urmărire și elicoptere dotate cu aparatură de detectare termică.

După principiul unde-s mulți puterea crește, oamenilor legii li s-au alăturat acum și peste o sută de localnici din Vişineşti, Valea Lungă şi Proviţa, oamenii luând la pas pădurile dintre Sultanu şi Proviţa de Sus din județul Dâmbovița. Potrivit ultimelor informații, Eugen Galeș ar fi fost văzut în satul Sultanu. Autoritățile din Dâmbovița refuză însă să spună clar dacă există date certe conform cărora criminalul se mai află ori nu în Dâmbovița. Eugen Galeș, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni, a fugit, în urmă cu o săptămână și jumătate, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces. Deţinutul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni, prin escaladarea ferestrei. Potrivit unor surse din Poliţie, mai mulţi martori au relatat că după ce a reuşit să fugă din sediul Judecătoriei Moreni bărbatul s-a urcat într-un taximetru şi a coborât în localitatea Ghirdoveni, de lângă Moreni, de unde a fugit pe câmp.Deţinutul, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, este condamnat la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010. De asemenea, bărbatul este cercetat de Parchetul Tribunalului Buzău pentru comiterea a două crime, în aprilie 2010, în comuna buzoiană Năeni.

 Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.