Autorităţile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică susţin că Ministerul Sănătăţii a virat sumele necesare pentru achiziţionarea laptelui praf, în urma licitaţiei organizate la nivel judeţean, de această dată.

In acest moment, în stocuri există 2350 de kilograme de lapte praf. Autorităţile susţin că această cantitate va acoperi necesarul pentru următoarele trei luni, în condiţiile în care numărul beneficiarilor a scăzut considerabil, în ultima vreme.

Chiar dacă laptele praf se distribuie pe aceleaşi criterii ca şi până acum, purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu, susţine că fie a scăzut numărul naşterilor, fie mamele îşi alăptează mai mult copiii ori poate medicii de familie sunt mult mai atenţi atunci când eliberează reţetele în baza cărora se distribuie alimentul destinat bebeluşilor.

Luna trecută,  autorităţile de sănătate publică s-au confruntat cu o situaţie delicată, generată de stocul insuficient de lapte praf. Pentru că au rămas fără acest aliment, din cauza unor probleme apărute la Ministerul Sănătăţii, medicii din cadrul DSP au decis ca fiecare bebeluş să primească doar două cutii cu lapte praf, ceea ce înseamnă cam cât consumă un bebeluş în circa o săptămână şi jumătate.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.