Dumitru Ene

Ocupat mai mult cu meciurile pe care le dispută de mai bine de patru ani cu pedelista din fruntea şcolilor, Florina Stoian, liberalul Dumitru Ene a prezentat, în conferinţa PNL Buzău de joia trecută, prevederile din viziunea Uniunii Social Liberale (USL) asupra Educaţiei. Unul dintre pilonii pe care se sprijină această viziune este depolitizarea învăţământului: „Obiectivul USL este crearea unui învăţământ de calitate prin şanse egale de acces la educaţie, stabilitate şi predictibilitate a sistemului, depolitizare şi recunoaşterea rolului şcolii în societate”, a declarat în faţa presei locale fostul inspector şcolar general.

 

Ajutându-se de documentul naţional al strategiei USL, Dumitru Ene a atacat „aşa-zisa reformă făcută de actuala guvernare în domeniul educaţiei” care este „un set permanent de agresiuni la adresa unui sistem care are nevoie de stabilitate”. Liberalul a reiterat constatările centrale ale uniunii din opoziţie: „În ultima perioadă, asistăm la o distrugere, chiar la propriu, a învăţământului, însemnând tăieri de salarii, reduceri de personal – peste 15 mii de cadre didactice disponibilizate, închiderea a peste o mie de şcoli, subfinanţarea cronică. Dar şi de la constatarea că se înregistrează o politizare fără precedent a învăţământului. Nicicând o putere nu a călcat în picioare mai mult sistemul de educaţie şi nu a adus politizarea la un asemenea nivel.”

 

Printre măsurile propuse de USL şi menţionate şi de buzoianul Dumitru Ene, profesor de ştiinţe socio-umane în Liceul Pedagogic şi unul dintre vicepreşedinţii PNL Buzău, nu făcut vorbire şi despre modul în care ar fi posibilă o depolitizare a învăţământului. Se mai reţine că USL doreşte generalizarea obligativităţii şcolii, incluzând şi toate clasele de liceu şi garantarea autonomiei şcolilor.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.