Supărat, dar în zadar. Primarul orașului Buzău, Constantin Boșcodeală este supărat peste măsură pe faptul că instituțiile publice, dar în special Direcția Generală a Finanțelor Publice, nu plătesc taxe și impozite către bugetul local pe terenuri și clădiri. Dacă Finanțele ar plăti aceste dări la bugetul local, anual s-ar încasa 10 miliarde de lei vechi, susține edilul șef buzoian. Numai că nici Corabia Finanțelor și nici alte instituții publice nu apar, potrivit Codului Fiscal,  ca plătitoare de taxe pe terenuri și clădiri.

”Eu nu văd cu ochi buni neimpozitarea pe clădire și terenuri a Ministerului de Finanțe, cu clădirea de aici. Cred ca impozitul pe care l-ar obține municipalitatea ar fi de 10 miliarde de lei vechi pe an. Ei pun toate majorările din lume pe bugetele noastre, ei nu plătesc la timp, nu le pune nimeni nici majorare dar noi, de o lună, nu am primit 30 de miliarde de lei vechi de la Ministerul Finanțelor. Nu sunt vinovați cei de aici, ci ministerul de resort. Sunt scutiți de impozite, prin Codul Fiscal, dar nu e corect”, susține edilul șef buzoian.

Supărarea lui Boșcodeală este cu atât mai mare cu cât, susține el, pentru orice aviz, Primăria este nevoită să plătească bani grei, în timp ce instituțiile publice sunt sărite de la orice taxe către bugetul local: ” dacă la biserici cred că e corect să nu se plătească taxe pe clădire și terenuri, la alte instituții publice nu e corect.  Eu, pentru orice aviz de la Agentia de Mediu, de exemplu, plătesc bani mulți, dar Agenția de Mediu nu plătește taxe pe clădiri și terenuri”.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.