Deși se află sub aceeași pălărie, cea a Uniunii Sociale Liberale, nu trece zi de la Dumnezeu fără ca senatorul Ion Vasile să nu iî atace pe foștii săi colegi de partid. Săptămâna trecută, a venit  rândul președintelui executiv al PSD Buzău, Marian Ghiveciu să fie atacat de fostul lider al social democraților buzoieni.  Studiile pe care le-ar fi urmat sau nu Marian Ghiveciu au fost motivul de care s-a agățat senatorul buzoian pentru a-l ataca pe social democrat. Senatorul Ion Vasile, a dat de înțeles, într-o conferință de presă că Ghiveciu și-ar fi cumpărat diploma de absolvire a facultății din Republica Moldova.

“Aud despre un domn care înseamnă un amestec de legume, ciuperci, cu castraveți, cu murături… unul cu o figură de măscărici care crede despre sondajele din România că se potrivesc și în Republica Moldova, acolo de unde și-a cumpărat cu metrul cub diplomele de absolvire ale Facultății de Geografie”, a precizat Ion Vasile

În replică, deputatul Marian Ghiveciu spune că nu a absolvit în Republica Moldova ci la București: “În primul rând, nu am terminat la Chișinău ci la București, așa că dânsul poate declara ce dorește. Dânsul spune că a citit vagoane de carți și altii doar câte un cărucior… problema dânsului. Dacă astea sunt declarațiile sale eu nu am ce comenta. Vă spun doar că nu am terminat la Chișinau”.

În măsura în care demersul președintelui conservatorilor buzoieni de a-l deconspira pe pesedistul Marian Ghiveciu, ar avea un sâmbure de adevăr, acțiunea în sine ar putea fi considerată una lăudabilă, dacă nu ar veni însă cu o destul de mare întârziere. De altfel, rămâne și o întrebare legată de acceptarea candidaturii lui Ghiveciu pentru un colegiu de deputat care a fost susținută de nimeni altul decât de președintele Organizației Județene a PSD Buzău de la acea vreme, senatorul Ion Vasile. Oare atunci Vasile nu știa că Ghivechiu și-a cumpărat diploma de studii de la Chișinău?

Cunostințele deputatului Marian Ghiveciu au fost luate de curând în discuție și de președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda. Acesta s-a arătat mirat de faptul ca deputatul Marian Ghiveciu iși permite să scrie pe blogul personal analize politice. Preda i-a reprosat lui Ghiveciu ca nu stie să scrie Românește și a propus, în sprijinul afirmatiilor sale, ca toți parlamentarii buzoieni să fie supusi unui test de scriere după dictare. Cum propunerea sa nu si-a găsit adepți, Cezar Preda a revenit la finalul săptămînii propunând chiar punerea la dispoziție a subiectului de “examen” cu 24 de ore înainte.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Ion-VASILE.mp3|titles=Ion VASILE] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Marian-GHIVECIU.mp3|titles=Marian GHIVECIU]

1 COMENTARIU

  1. Doctorash, nu-l vezi ca isi rupe singur gatul? Mare rusine ptr PSD acest ins. Ai greshit doctorash cand l-ai pus pe liste la parlamentare in 2008.Asa cum gresesc si cei ce ii tolereaza ineptiile acum dealtfel. Acest individ trebuie exclus din conducerea PSD impreuna cu muzicantul poet din comuna Boldu.Cu cat mai repede cu atat mai bine.Se intinde precum molima prin tot judetul.Acum comerciantul de cartofi promoveaza indivizi inculti fara nicio pregatire in PSD pentru a manipula toata organizatia.E abil in REGII IEFTINE la care colegii lui PUN BOTUL ptr ca ii are la mana! SOS PSD -ul E PE CRACA ca sa-l citam pe demnitar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.