Un bărbat din comuna Cătina deține de mai multă vreme un aparat folosit de vechea Securitate cu care ascultă convorbirile telefonice și depistează intimitățile unor familii iar datele culese astfel le stochează pe casete video și audio. Deși pare un scenariu desprins din filmele cu James Bond, în realitate e cu totul altceva, respectiv o reclamație depusă de o localnică din satul Valea Cătinii, la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului.

Vădit deranjată de acțiunile unui consătean care ”deține un aparat folosit pe vremuri de fosta Securitate cu care ascultă convorbirile tuturor abonaților din țară și care astfel depistează subiectele la concursurile la care participă și doar el le câștigă, furând drepturile colegilor săi”, o buzoiancă din comuna Cătina s-a adresat recent printr-o scrisoare Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, cerând comisarilor să îi confiște consăteanului aparatul, dacă este posibil.
Femeia, pe care din motive lesne de înțeles o vom numi doamna X, l-a reclamat pe consăteanul ei, domnul Y, lucrător la o societate de telefonie, , deoarece consideră că ”interceptările” pe care le-ar face omul nu sunt tocmai ortodoxe. Și cum domnul Y este un individ extrem de periculos, doamna X solicită reprezentanților de la Protecția Consumatorului să nu care cumva să-i dezvăluie identitatea.
Redăm mai jos în integralitate scrisoarea transmisă comisarilor de la OPC de buzoianca vădit speriată de preocupările consăteanului ei cara i-ar detecta mișcările până în cele mai mici detalii:

Aceasta este în linii mari una dintre reclamațiile mai puțin obișnuite, primite recent pe adresa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Buzău. Sesizarea despre care oricine își poate da seama că nu prea are legătură cu realitatea ar trebui să fie soluționată sau cel puțin cercetată de autoritățile statului. Din fericire însă subiectul petiției nu intră în sarcina comisarilor de la Protecția Consumatorului și, astfel, aceștia nu vor fi nevoiți să bată kilometri întregi pentru a da socoteală în fața unei astfel de reclamații.
Șirul reclamațiilor ”trăznite” sosite pe adresa comisarilor pentru Protecția Consumatorului este destul de lung. De la prezervative neconforme, la găini apatice și, mai nou, la aparate de ascultat convorbirile și detectat intimitățile oamenilor, toate acestea nu sunt glume, deși par, ci sesizări venite pe adresa Protecției Consumatorilor, la care autoritățile trebuie să ofere, conform legii, răspunsuri.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Tot degeaba! Poţi să vinzi c….at în piaţă, că pe ope îl doare-n cur! Bine că le mai scrie câte o ţaţă! Eu am renunţat la serviciile lor plătite degeaba din banii noştri…Nu-s buni de nimic! A, ba da! De ciubucărit pe unii şi pe alţii. Aţi văzut cum se mişcă preţurile fără justificare? Cine controlează impozitele pe venit? Ciuciu!!!

  2. Este adevarat. Buzoianca se numeste Scarlatina Bolnavicescu. Aparatul exista. Functioneaza cu doua baterii mici si are fir rosu.Merge si pe post de tranzistor. Aparatele sunt fabricate la Cugir si ansamblate la Vernesti.La Catina au ajuns prin ruda lui Costica Balamutu , vanzator de sifoane in sat. Reteaua se afla in vizorul C.I.A .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.