Litoral România

De frică să nu devină victime ale caniculei, buzoienii s-au ferit în acest week-end de soarele fierbinte, astfel că medicii de la Ambulanţă nu au avut în ultimele zile nici o solicitare pe fondul căldurii nimicitoare.

Potrivit asistentului şef de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău, Rodica Corneci, în ultimele două zile, circa 300 de apeluri au fost centralizate, însă nu a fost vorba despre persoane căzute în stradă din cauza caniculei.

Sursa citată ne-a declarat, în această dimineaţă, că cele mai multe intervenţii în week-end nu au fost la persoane care au suferit de căldură, aşa cum se aşteptau medicii, ci de la victime ale scandalurilor care au fost în aceste zile mai numeroase. De asemenea, s-a înregistrat un val de gravide cărora le-a venit sorocul să nască şi care au avut nevoie de salvare pentru a ajunge rapid la maternitate.

„Se pare că buzoienii au ascultat de sfaturile medicilor şi s-au ferit de soare, în aceste zile. Am avut circa 300 de solicitări, însă pe fondul agresiunilor, mai multe în week-end, şi de la gravide. Noi suntem pregătiţi să intervenim, ne aşteptăm oarecum şi la solicitări pe fondul căldurii, pentru că aşa cum spun meteorologii, vor mai urma şi alte zile caniculare”, a declarat asistentul şef de la Ambulanţa Buzău, asistentul Rodica Corneci.

În acest week-end, mercurul din termometre a urcat până la 35 de grade Celsius la Buzău iar vremea se menţine caniculară şi în intervalul următor, susţin meteorologii.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.