Supărare mare. Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, este mâhnit peste măsură de colegii din partid care-l susțin pe Emil Boc și care nu au fost de acord cu suplimentarea numărului de delegați la alegerile de luna viitoare. Președintele democrat liberalilor buzoieni este de părere că prin votul pe care și l-au dat susținătorii lui Boc prin care primarii din țară nu vor putea participa la alegeri s-a ”dărâmat un mit, acela că PDL este partidul primarilor”.

Atacul lui Preda la adresa echipei care-l susține pe Emil Boc la șefia partidului nu s-a limitat la atât, deputatul de Buzău vorbind chiar de o ”filosofie de viață a partidului spulberată”. Liderul PDL a adăugat că decizia ca primarii să rămână acasă în ziua Convenției, atunci când practic se decide soarta partidului, a creat un val de nemulțumiri în rândul democrat liberalilor din toatp țara: ”echipa care susține moțiunea lui Emil Boc, membrii în Biroul Permanent Național  al PDL au spulberat un mit. Săptămâna trecută au pulverizat o filosofie de viață a PDL, ca partidul să fie al primarilor. Sunt nemulțumiri foarte mari, pentru că acest partid își lasă primarii acasă în ziua Convenției. E foarte grav pentru partidul nostru, întâlnim nemulțumiri în fiecare organizatie, pentru că primarii n-au dreptul să ia decizia cea mai importantă pentru un partid”.

Totodată, deputatul de Buzău a adăugat că decizia luată ca primarii să nu participe la alegerile de luna viitoare nu este corectă: ” Noi am decis prin votul echipei lui Emil Boc să lăsăm acasă peste 1400 din acesti aleși, din cei care sunt coloana vertebrală a partidului.  Nu este corect,  ne-au spulberat până la urmă modul în care noi ne-am prezentat în spatiul politic românesc,  de a fi partidul primarilor. Va cântări greu în reactia pe care o vor avea organizatiile. Nu trebuie  să mai luati în considerare sau să credeți vreun susținător a lui Boc atunci când afirmă că face parte din partidul primarilor.”

Toate aceste declarații ale parlamentarului de Buzău au fost făcute, aseară, cu ocazia prezentării de către Vasile Blaga a moțiunii cu care acesta speră să convingă electoratul din partid că este cel mai potrivit pentru șefia PDL.

La Buzău, dintre parlamentari, Preda este singurul care și-a declarat susținerea pentru Blaga, ceilalți doi, respectiv senatorul Viorel Constantinescu și deputatul Valeriu Alecu, sprijinindu-l în campania care se află în toi pe Emil Boc.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.