Democrat-liberalii buzoieni au anunțat astăzi prin vocea liderului Cezar Preda că se așteptau ca senatorul liberal Cristi Bîgiu să fie candidatul desemnat de USL la președinția Consiliului Județean, precizând, totodată, că formațiunea portocalie va fi rezervată în declarații pe această temă, cel puțin până la limpezirea apelor în tabăra opoziției.

”PDL va fi moderat în declarații în ceea ce a însemnat ieri o decizie fără precedent. Asistăm la o închidere a carierei politice a unui om de către propriul partid dar vor mai exista frământări în cadrul USL. E prea la cald și nu vom face alte comentarii dar vor mai fi mișcări pe scena politică buzoiană pentru că unii oameni au ambiții personale și nu pot intra în luptă de pe locul 2 sau 3”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Pe de altă parte, liderul PDL Buzău a prezentat avantajele pe care senatorul liberal le-a avut, în opinia sa, în fața actualului președinte al Consiliului Județean Buzău și care au cântărit mai mult în fața copreședinților Ponta și Antonescu decît procentele lui Victor Mocanu.

”Știam ca Bîgiu va fi nominalizat iar atuurile erau următoarele:  Bîgiu venea cu o zestre de 31 de primari, venea cu un tur de scrutin parțial câștigat în dauna PSD. Un alt atuu era promisiunea președinților Ponta și Antonescu și de foarte puține ori președinții își calcă cuvântul. Pentru mine era clar, pentru că PNL avea toate atuurile ca sa fie ales, avea parlamentari, avea cel mai mare numar de localități și asta a contat foarte mult chiar dacă Mocanu avea câteva procente în plus” a conchis Cezar Preda.
Liderul PDL Buzău a ținut să mai adauge că este așteptat să existe zbateri în interiorul PSD dar, după părerea sa, acestea nu vor mai putea schimba decizia pe care copreședinții Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Cezar-PREDA.mp3|titles=Cezar PREDA]

2 COMENTARII

  1. Rezervat, rezervat dar unde candidezi măi musiu? Nu cumva la Primărie? Bagă tare! Ai şanse dacă boşco va fi demis pentru atitudinea lui faţă de hotărârea de la centru. „Mocanu şi-a închis cariera”. Care carieră ?? de piatră? Ce carieră politică are unul care trece de la un partid la altul?! Până acum mişcarea lui Ion Vasile e cea mai înţeleaptă: a trecut deja în revistă toţi primarii care, din umbră sau pe faţă îl vor sprijini!!

  2. Tu dece te bagi şi-l susţii pe doctor! Adică Vasile şi Preda sunt compatibili la Buzău şi incompatibili la parlament, până mai ieri? Mai bine ai cere schimbarea legii partidelor: cine pleacă de la un partid, ia cu el şi funcţia parlamentară …
    Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti!! Mare greşală, doctore!
    „Bătrâneţile, taică, bătrâneţele..”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.