Liderul democrat liberal, Cezar Preda, nu este dispus să mai intervină pe lângă GDF Suez atunci când furnizorul de gaze naturale va amenința producătorul de energie termică cu sistarea serviciilor, din cauza datoriilor acumulate, așa cum s-a întâmplat de altfel în această iarnă dar și în trecut, cu alte ocazii. Decizia deputatului buzoian vine ca urmare a nemulțumirii personale față de constituirea bugetului Regiei Autonome Municipale, buget  care, în opinia sa, este insuficient.

”Bugetele regiei de termoficare sunt făcute fără a se lua în calcul problematica prețului gigacaloriei din toamnă-iarnă 2011-2012. Este o realitate crudă,  din care nu vom putea asigura un preț corect și bun pentru locuitorii județului Buzău. Țin să vă anunț, din această cauză, că nu voi mai interveni pe la Distrigaz, așa cum am facut de trei ori în ultima vreme,  pentru că nu mai pot să am obraz să le spun să nu opreasca gazele că or să se platească datoriile,  când nu se face nici un demers în acest sens,” declara, la sfârșitul săptămânii, Cezar Preda.

An de an, Regia Automomă Municipală a fost pusă în situația de a nu mai putea livra, la parametrii normali,  apă caldă și căldură buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire, din cauza datoriilor către furnizorul de gaze. Și în acest an, luna februarie a fost marcată de astfel de probleme când, timp de mai multe săptămâni, buzoienii au primit apă caldă și căldură cu program, după ce GDF Suez a redus presiunea la gazele furnizate producătorului de energie termică, tocmai din cauza unor facturi neachitate la timp.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.