Rezultatele de la Bacalaureat, recent transformate în punct pe agenda electorală a partidelor politice

Peste 360 de absolvenţi seralişti de liceu din judeţ se înscriseseră la examenul de Bacalaureat recent încheiat, doi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudare şi doar 55 au promovat examenul, unul după contestaţii. Mai slab reprezentat, învăţământul „fără frecvenţă” a avut 8 înscrişi, din care nici unul nu a promovat Bacalaureatul. Totodată, doar 9 din 87 absolvenţi la „frecvenţă redusă” au luat examenul, toţi cu media minimă.

 

Datele vorbesc despre o faţă mai puţin cunoscută a învăţământului liceal buzoian, practicat în câteva din grupurile şcolare şi care adună o populaţie adultă, oameni care, din motive diverse, sunt forţaţi de condiţiile economice să se întoarcă în liceu, pentru a obţine diploma de Bacalaureat. Cu alte cuvinte, acestor absolvenţi chiar le trebuie „hârtia” la locul de muncă. În balanţa examenului, participarea lor a contat cu patru procente din totalul promovării pe judeţ. Fără ei, Buzăul a promovat cu 58,25 % Bacalaureatul, la zi.

 

Clasele de seral, frecvenţă redusă şi fără frecvenţă sunt în scădere faţă de anii trecuţi, fie şi din motivul că foştii cursanţi tradiţionali ai acestor forme au fost preluaţi de rutele progresive ale liceului, în care s-au putut înscrie absolvenţii învăţământului profesional. Cifrele Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău arată că, pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureatului ar trebui să se înscrie, până pe 15 iulie, peste 2500 de absolvenţi, dintre care câteva sute sunt, actualmente, corigenţi, iar alte câteva sute sunt absolvenţi ai altor forme decât cea de zi.

 

S.D.

2 COMENTARII

  1. Colegiul Tehnic Buzău, având peste 40 de clase şi 1500 elevi scolarizează elevi la învătământ de stat, cursuri serale. Nu se percepe taxa de scolarizare.
    Pentru anul scolar 2011/2012 numărul de locuri libere este limitat (clasa a IX-a: 30 locuri, clasa a X-a: 20 locuri, clasa a XI-a: 90 locuri, clasa a XII-a: 40 locuri, clasa a XIII-a: 10 locuri).
    Înscrieri se fac la sediul liceului, strada Aleea Industriilor Nr 5, pana pe 31 august 2011. Dosarul de înscriere va conține: foaia matricolă, copie B.I./C.I., adeverintă medicală, copie diplome/acte de studiu.
    Se pot înscrie persoanele care, din diverse motive, nu au finalizat cursurile liceale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.