Lovitură grea dată de guvernanţi, printr-un ordin semnat de preşedintele ANAF Sorin Blejnar, bugetelor locale din întreaga ţară. Luna trecută, Blejnar a semnat un ordin prin care impozitul pe venitul angajaţilor societăţilor comerciale să ajungă în judeţele unde aceste firme îşi au sediul social.  Pentru Buzău, acest ordin înseamnă o gaură la bugetul local de 30 de miliarde de lei vechi pe lună, şi probleme serioase. Salariile angajaţilor din Primărie dar şi a celorlalte categorii de angajaţi plătiţi de la bugetul local sunt puse sub semnul întrebării, la fel plata facturilor la utilităţile publice, o dată cu intrarea în vigoare a acestui ordin.

„Onor preşedintelui ANAF care în luna februarie se apucă şi dă un ordin în care stabileşte ca administrarea finanţelor societăţilor comerciale să se facă la sediul social, municipalitatea buzoiană a pierdut 30 de miliarde de lei vechi. I-am făcut o notificare ministrului Finanţelor şi domnului Blejnar să ne pună la dispoziţie aceşti bani pentru că din cauza acestui ordin aiurea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. În municipiul Buzău, societăţi comerciale foarte puternice nu au sediul social aici, au sediile sociale în capitalele altor ţări. Ductil Steel, BCR, etc. 44 la sută din impozitul pe venit al salariaţilor din municipiu ar fi trebuit să ajungă în conturile Primăriei, lucru care s-a întâmplat până luna trecută. De la acel ordin, banii, cu toate că salariile se dau aici, au plecat la sediile sociale ale firmelor”, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă primarul oraşului Buzău, Constantin Boşcodeală.

Îngrijorat de ce înseamnă pentru bugetul local 30 de miliarde de lei vechi, lună de lună, primarul Buzăului a catalogat ordinul semnat de preşedintele ANAF ca fiind „o bulibăşeală”. La Buzău, această „bulibăşeală” înseamnă însă un risc foarte mare de a nu mai putea fi achitate salariile angajaţilor plătiţi de la bugetul local, dar şi de a nu mai putea fi onorate facturile la utilităţile publice.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Constantin-BOSCODEALA.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.