Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a declarat astăzi în fața jurnaliștilor că ultimele alocari bugetare pentru infrastructură și săli de sport au ca destinatari firme de casă ale partidului de guvernământ, în ciuda faptului ca banii au fost virați și către administrații locale aparținând PSD și PNL.
“Săptămâna aceasta a fost dată publicității o lista[prin care erau alocate de la Guvern aproximativ 100 milioane de euro unor colectivități pentru definitivarea sau continuarea investițiilor în infrastructură. În proporție de sută la sută vă spun că acești bani s-au alocat în interesul PDL. Deși, veți vedea că sunt acolo și comune cu primari PSD, constructorii care au câștigat licitațiile la aceste comune sunt firme care sponsorizează PDL, ” a declarat Victor Mocanu.
Mocanu a adus astfel în discuție ceea ce anticipa încă de ieri vicepresedintele liberal Cristi Bîgiu. Acesta spunea că speră ca alocarile bugetare să se fi făcut după nevoile comunităților și nu după nevoile firmelor care vor executa lucrările.

În replică, președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a catalogat declarațiile lui Mocanu ca fiind fără acoperire, că nu l-a interesat niciodată cine construiește și nu are habar de firmele ce vor lucra la proiectele pentru care au fost alocați banii de la Guvern.

“Niciodată de când am fost ales președinte al organizației nu am cunoscut constructorul la lucrările nici unui primar. Nici nu am știut vreoadată când s-a aprobat și cum s-a aprobat deși am facut demersurile necesare la Cislău pentru că e o comunitate mare unde trebuie să se facă o sală de sport. Nu știu de așa ceva și noi nu avem constructori. Este o afirmație fără acoperire. Cine e constructorul de la Cislău? Eu habar nu am. Știu că cel mai mare constructor de săli de sport era Concasul însă dacă și de asta spuneți că e de-al nostru…. Stiți cum e? Vorbești de funie în casa spânzuratului. Auzi cine imi vorbește mie de prieteni constructori de parcă eu m-am ocupat de infrastructură în județul asta. Nu mă interesează cine face, eu vreau doar să se facă. Cine caștigă și cum câștigă să fie sănătoși.” a declarat Cezar Preda

In fapt, președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda face trimitere la scandalurile în care a fost implicat, de-a lungul timpului, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu căruia îi transmite totodată să dea drumul lucrărilor la drumul ce leagă localitatea Monteoru de Tisău.

“Ceea ce vreau eu să îi transmit lui Mocanu este să nu mai blocheze drumul de la Monteoru până la Tisău. S-a blocat licitația? Nu și-a facut standardele de cost? Nu mă interesează cine construiește și nu m-a interesat niciodată, ” a concluzionat Cezar Preda.

Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Cezar-PREDA4.mp3|titles=Cezar PREDA]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Victor-MOCANU1.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.