Multă stăpânire de sine trebuie să fi avut un polițist buzoian de la Serviciul Rutier al Poliției buzoiene care s-a trezit înjurat ”în scris” de un individ oprit în trafic pentru viteza ilegală cu care circula.

Duminică, omul legii a oprit pentru control un autoturism ce rula cu 62 km/h pe strada Spiru Haret, într-o zonă cu limitare de viteză la 40 km/h. Polițistul i-a cerut actele șoferului, un tânăr de 27 de ani, după care a trecut la scrierea procesului verbal. Până aici, nici o problemă. Mai departe, tânărul a fost întrebat dacă are obiecţiuni de menţionat în procesul-verbal de contravenţie, acesta precizând că nu se face vinovat de abaterea respectivă. Problema a apărut în momentul în care individul a fost solicitat să semneze procesul verbal. Tânărul teribilist nu și-a dat semnătura, așa cum se procedează, ci a trecut înjurături grele la adresa poliţiştilor rutieri. Pentru cuvintele ”de duh” scrise chiar cu mâna lui, tânărul de 27 de ani a fost luat pe sus de oamenii legii și dus la sediul Poliției Municipale. Pentru că era negru pe alb că omul a încălcat legea, înjurându-i ”bine” pe  polițiști, el s-a ales cu dosar penal și i-a cam pierit cheful de glume pe seama celor cu caschetă. Acum, individul va fi cercetat pentru infracţiunea de sfidare a organelor judiciare.

Tot în week-end, polițiștii buzoieni au mai reţinut alte 3 permise de conducere pentru depășire neregulamentară, cei care au comis abaterile respective fiind nu niște tinerei, ci oameni copți care ar fi trebuit să dea dovadă de mult mai multă vigilență la volan. Este vorba despre un focşănean de 63 de ani, un bucureştean de 79 de ani şi un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Galaţi.

La capitolul viteză, polițiștii au reţinut 12 permise de conducere, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre şoferi care au tranzitat DN2 E85 şi care şi-au condus maşinile cu peste 150 km/h în afara localităţilor, cu cea mai mare viteză – 161 km/h – fiind înregistrat autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, din judeţul Vrancea.

Printre cei care au rămas fără permise din cauza pasiunii pentru viteză, s-a numărat şi un buzoian de 20 de ani, a cărui motocicletă a intrat cu 103 km/h în raza de acţiune a radarului amplasat pe Bulevardul Unirii din municipiul Buzău

 

Cristina DINULESCU

 

2 COMENTARII

  1. In afara faptului ca a adus injurii organelor de politie IN SCRIS, tanarul in cauza nu s-a manifestat in nici un fel fata de echipajul prezent pe Spiru Haret. ( martor la eveniment). Dar ce facem domnilor agenti cu 3 luni la Campina, cu masinile smecherilor parcate si pe un sens si pe altul pe BD. BALCESCU? LINISTE SI PACE…..Faptul ca unii mai au curajul sa-si exprime opinia fata de STATUL ROMAN SI LEGISLATIA IN VIGOARE, NU fata de angajtii acestora, este interpretat drept tupeu. Politistii, bietii de ei nu sunt in stare nici macar sa se mobilizeze si sa mearga in fata Parlamentului pentru a-si exprima nemultumirile, drept dovada, la ultimul miting organizat in Capitala, din judetul Buzau, doar 20 au avut coloana vertebrala.

  2. Asa e, ai dreptate, din cate se pare politia din buzau nu poate sa ia atitutdine nici fata de baietasii de bani gata care merg cu viteza si pe spiru harte si pe balcescu, sa nu mai vorbim de cei care prin nesimtirea lor parcheaza pe bulevardul Balcescu chiar si cand acesta este inchis traficului. Sunt unii intr-adevar care isi fac meseria bine dar altii cum prind si ei pe unu ca a depasit putin viteza gata pe el. Apropo seara de ce nu mai sunt patrule de politie in aceste zone sau nu mai este nevoie ca si-au facut norma de amenzi? Sa nu mai zic in centrul orasului de la biserica unde care cum apuca trece, fara sa se uite daca vin masini, nu-i intereseaza, ei trebuie sa ajunga in statia de autobuz, numai o ora daca ar sta un echipaj de politie acolo cred ca ar face norma de amenzi pentru o luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.