Drumul comunal care leagă  localitatea Săhăteni de Năeni a trecut recent în administrarea Consiliului Județean Buzău. Măsura a fost luată pentru ca administrația județului să se poată implica în reabilitarea tronsonului de drum, aflat într-o stare avansată de degradare. Pentru aceasta, Drumul Comunal 41 a pierdut  7,5 kilometri care s-au adăugat la Drumul Județean 205, cel care va face legătura între DN1B și importantele obiective turistice din comuna Năeni.

Localitatea Năeni, situată în zona viticolă Dealul Mare, se bucură de un număr mare de obiective turistice la care cu greu se poate însă ajunge. În toamna anului trecut, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea a efectuat o vizită la principalele obiective turistice din zonă însoțită fiind de fostul ministru al Culturii – Theodor Paleologu, de Excelenţa sa Iurie Reniță – ambasadorul Republicii Moldova la București dar de și numeroși secretari de stat din MDRT.

Accesul delegației oficiale în zonă a fost unul destul de anevoios și a fost posibil doar cu ajutorul primarului Marian Apostol care și-a pus la dispoziție mașina de teren. Chiar și așa, ministrul Elena Udrea și delegația care o însoțea a fost nevoită să parcugă pe jos o mare parte din drum.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.