Drumurile noastre toate… sunt pline de gropi, marcajele lipsesc cu desăvârșire pe multe dintre șosele iar indicatoarele ar cam trebui înlocuite.

La această concluzie au ajuns și polițiștii buzoieni care zilele trecute au organizat o acțiune de verificare a stării de viabilitate a drumurilor publice de pe raza județului. În urma inspecțiilor realizate în teren, oamenii legii au concluzionat că mai e mult de lucru în ce privește șoselele care traversează județul, o altă concluzie fiind aceea că multe din  firmele care execută lucrări la partea carosabilă nu prea respectă legea.

În consecință, trei executanți de lucrări în județul Buzău au fost amendați, pentru că nu au luat măsuri de semnalizare corespunzătoare. Este vorba despre trei societăți amendate cu câteva mii de lei după ce au fost surprinse de oamenii legii făcând lucrări de mântuială și nerespectând legislația în vigoare.

Una dintre firmele amendate executa lucrări pe șoseaua Pogonele din Buzău, alta pe o șosea din Râmnicu Sărat  iar cea de-a treia avea șantierul pe Drumul Județean 203 K, la Cernătești. Cele trei societăți au fost sancționate contravențional pentru că nu au respectat regulile privind marcarea și delimitarea perimetrului în care au avut desfășurate lucrări pe drumuri publice. Din această cauză, unii șoferi, mai ghinioniști, au avut probleme serioase cu mașinile,  după ce au trecut prin gropile nesemnalizate.

În urma aceleiași acțiuni, poliţiştii au informat Secţia Drumuri Naţionale Buzău, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Buzău, cu privire la starea părţii carosabile şi mijloacele de semnalizare rutieră. Iar concluziile oamenilor legii sunt concluziile șoferilor care zi de zi pentru a traversa orașul, ori după caz, județul, sunt nevoiți să facă slalom printre gropi.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.