Lucrarea buzoiană selectată şi premiată în concurs

Şcoala 10, „P.H. Zangopol”, din cartierul „Mihai Viteazul” va primi cărţi ca urmare a câştigării unui premiu în cadrul Concursul literar şcolar internaţional „Philippe Senghor”, adresat elevilor din ţările francofone care studiază limba franceză la nivel debutant.

 

La concurs, au participat elevi din Algeria, Benin, Cambodgia, Haiti, Maroc, Quebec, Senagal, Maroc, Togo, Tunisia şi Romania. Copiii au avut sarcina să continue povestea „Micul Pictor” a scriitorului haitian Dany Laferiere, dar şi să o ilustreze prin desenele create de ei. Din România, au fost selectate manuscrisele din trei şcoli generale, două din Craiova si una din Buzău. Astfel, elevele de la clasa a VI-a B din  Şcoala „P.H. Zangopol” au participat în concurs, meritul deosebit avându-l eleva Camellia Turcu şi profesoara ei de limba franceză, Cristina Chenaru.

 

Aşa cum ne relatează Maria Monalisa Pleşea, inspector de limbi romanice, pe 11 aprilie 2011, în Tunisia a avut loc întâlnirea membrilor juriului format din 22 de copii din ţările francofone. Ajutaţi şi de profesori, aceşti copii au avut de ales dintre 35 de lucrări selectate doar pe cele care li s-au părut mai reuşite şi care meritau să fie publicate. Cartea care le va conţine a fost tipărită în Tunisia şi va circula în toate ţările francofone participante la concurs. În aceasta, s-a selectat câte o lucrare din fiecare ţară participantă, iar din România a fost selectată lucarea reprezentantei Şcolii „P.H.Zangopol”.

 

Ambasadorul României în Tunisia a sunat-o pe directoarea Şcolii 10, să o felicite personal pentru reuşita elevior săi. Premiul va consta în cărţi pentru biblioteca şcolii, deoarece concursul este unul dedicat cărţilor şi lecturii. Evenimentul a fost prezentat si in presa internatională. Link: http://www.latitudefrance.org/Tunis-Le-concours-scolaire-Philippe-Senghor-recompense-ses-laureats.html

3 COMENTARII

  1. Vreau să o felicit în primul rând pe Camelia Turcu, eleva din clasa a VI-a, care a obținut acest premiu. Sunt bucuros și mândru în același timp că această talentată elevă a avut ceva de învățat și de la mine și de la doamna învățătoare Carmen Oprea și , bineînțeles de la actualii profesori de educație plastică și de limbă franceză. Doamna profesoară Cristina Chenaru dovedește incă odată o deosebită pregătire profesională și o mare dragoste pentru copii. O felicit în mod deosebit și felicit și colectivul de cadre didactice de la Școala PH Zangopol pentru rezultatele foarte bune obținute în pregătirea elevilor!

  2. Domnule Bratu si eu va multumesc din suflet pentru daruirea si pasiunea cu care ati asezat condeiul pentru prima oara in mana fiicei mele , va datoram in mare parte reusitele ei pe plan scolar,dar si formarea ei ca om.Multumesc deasemenea si tuturor cadrelor didactice de la Scoala P.H. Zangopol pentru devotamentul pe care il au fata de meseria lor si ma consider onorata de faptul ca fiica mea a avut norocul de a fi indrumata de niste profesori de cea mai inalta calificare profesionala si cea mai buna calitate umana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.