Eugen Galeș, criminalul de la Năeni care în urmă cu o lună a fugit de sub nasul gardienilor de la Judecătoria Moreni, a fost prins, în sfârșit, de polițiști. Bărbatul a fost dat de gol de un pădurar și capturat de polițiști, într-o pădure de lângă localitatea dâmbovițeană Ocnița.
Potrivit şefului IPJ Dâmboviţa, comisar Vasile Tache, citat de agenția Mediafax, deţinutul a fost descoperit de către un pădurar în zona pădurii Ocniţa, care a sesizat Poliţia.
„A fost descoperit de către un pădurar care a sesizat Poliţia, a fost imobilizat, iar din primele relatări se pare că s-a ascuns în zonă. Acum, va fi dus la IPJ Dâmboviţa pentru audieri şi urmează să vedem împrejurările în care a evadat şi ce a făcut în tot acest timp. El riscă o pedeapsă suplimentară pentru evadare”, a declarat comisar şef Vasile Tache, şeful IPJ Dâmboviţa.
Deţinutul Nicolae Eugen Galeş a fost întrebat despre evadare de către jurnalişti în primele momente de la capturare şi a răspuns că este urmărit „în legătură cu o invenţie pe care a realizat-o”.
„Am făcut o invenţie şi din această cauză mă urmăreşte toată lumea. Asta e tot”, a declarat Nicolae Eugen Galeş.
În această după amiază, Galeș va fi audiat la sediul IPJ Dâmbovița.
Nicolae Eugen Galeş, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, în 9 martie, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces. Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni a anunţat că bărbatul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni escaladând fereastra.
Potrivit unor surse din Poliţie, mai mulţi martori au relatat că după ce a reuşit să fugă din sediul Judecătoriei Moreni bărbatul s-a urcat într-un taximetru şi a coborât în localitatea Ghirdoveni, de lângă Moreni, de unde a fugit pe câmp.
Deţinutul, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, este condamnat la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010. De asemenea, bărbatul este cercetat de Parchetul Tribunalului Buzău pentru comiterea a două crime, în aprilie 2010, în comuna Năieni.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.