Cele patru familii evacuate din casa naţionalizată de pe strada Victoriei care ‎trăiesc pe prundul râului Buzău vor fi mutate în cartierul  Simileasca. ‎Locuinţele modulare puse la dispoziție de fundația SERA în care vor putea locui o vreme, vor fi amplasate în ‎cartierul de la marginea orașului Buzău, pe un teren pe care l-a identificat Primăria în zona Gării de Nord a orașului. Decizia a fost luată, zilele trecute, după ce reprezentanții fundației care urmează să pună la dispoziție modulele de locuit au mers la zona identificată inițial de autorități și au constatat că nu pot fi asigurate toate utilitățile.

Conform directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Claudia Roșioru, este doar o problemă de timp până când oamenii vor fi mutaţi de pe prundul Buzăului: ”Așteptăm un răspuns clar din partea Primăriei pentru a ne putea pune la dispoziție terenul identificat. După aceasta, în ceea ce ne privește, lucrurile se vor rezolva în maxim o săptămână. Am încercat să găsim înțelegere la familiile respective să ne permită să luam copiii măcar pentru o perioadă de câteva săptămâni până când se vor rezolva aceste chestiuni, însă nu sunt de acord. Se tem că odată luați copiii, nu va mai fi posibilă rezolvarea situației, ceea ce nu este deloc adevărat”.

Patru familii cu 14 copii au fost evacuate la sfârșitul lunii martie de Primărie dintr-un imobil de pe strada Victoriei. Decizia a fost luată ca urmare a starii avansate de degradare în care ajunsese cladirea dar și în urma numeroaselor reclamații primite de autorități la adresa celor evacuați. Cele patru familii s-au refugiat pe malul râului Buzău unde și-au încropit, direct sub cerul liber,  niște colibe din carton și pături. Pentru că reprezentanții DGASPC au încercat, fără rezultat, să ia în plasament cei 14 copii a fost nevoie de identificarea unei alte soluții care să asigure celor patru familii condiții de trai cât de cât normale. O fundație din Bucureşti și-a luat angajamentul că va pune la dispoziție locuințe modulare pentru toți refugiații de pe malul râului Buzău cu condiția ca autoritățile locale să identifice un teren unde acestea ar urma să fie amplasate.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.