Cunoscut mai degrabă pentru afacerile imobiliare desfășurate de-a lungul vremii, deputatul PSD Marian Ghiveciu a uimit astăzi, abordând, în termeni pur tehnici, o problemă care ne preocupă pe toți, aceea a apei pe care o consumăm zi de zi. Ghiveciu a elaborat și depus o inițiativă legislativă care prevede ca pe sticla de apă plată să fie specificată concentrația de nitriți și nitrați. Demersul este lăudabil în condițiile în care până și asupra calității apei plate am ajuns să ne îndoim, însă termenii folosiți în redactarea comunicatului în care Ghiveciu se declară preocupat de această problemă, ne-au cam pus pe gânduri.
Conform lui Ghiveciu, ” nitriţii şi nitraţii sunt componenţi naturali ai solului, proveniţi din mineralizarea substanţei azotate de origine vegetală sau animală datorată, în primul rând microorganismelor existente în sol. De asemenea, nitriţii produc cancerul sistemului limfatic, au acțiune inhibitoare asupra glandei tiroide, inhibă transformarea carotenilor în vitamina A, fapt care reduce cantitatea de vitamina A din ficat.”
În același comunicat semnat de deputatul Marian Ghiveciu se arată că ”în combinație cu aminele, nitriţii formează nitrozamine cu acţiune bazică, teratogenă, mutagenă şi cancerigenă la diferite specii de animale, păsări, peşte şi mai ales la om.”
Inițiativa deputatului PSD de Buzău, trimis în Parlament de locuitorii din zona de câmpie a județului, pare a fi una bine intenționată însă altceva este surprinzător. În spațiul public, niciodată, Ghiveciu nu a fost surprins vorbind în astfel de termeni ori măcar pe aproape. Asta ne face să ne întrebăm dacă nu cumva comunicatul remis astăzi redacțiilor este ”opera” altcuiva și doar semnătura aparține deputatului PSD, ori poate propulsarea buzoianului în Parlament i-a deschis acestuia apetitul pentru lectură.

Ciprian STERIAN

10 COMENTARII

  1. Mascarel se da activ,sta pe la usile parlamentului doar ,doar il mai ia cineva cooautor la vreo inventie care dupa unii ar fi lege.pig..sorul tepos crede ca pote pacali asa cum i a pacalit pe amaritii de la merei cind lea sutit pamintul.

  2. Dragi comentatori,documentati-va dracului inainte sa discutati pe marginea unei probleme!Acest lucru dezbatut este o mare problema ce afecteaza ,din pacate,din ce in ce mai multi oameni;insa niste lepre precum dumneavoastra,frustrati fiind,latrati pe la colturi.

  3. BA CRIsTIAN nu cumva te cheama cristina suge sina,needucatule,inteleg din ce ai postat ca sintagmele ,lepra frustrat si latrat nu merg cu sintagma dumneavoastra si mai ales in aceeasi propozitie .Zii mascariciului sa nu iti mai dicteze.

  4. Bai barbate viril,cu 5 viagra la activ,in primul rand invata sa scrii corect din punct de vedere gramatical.In al doilea rand,frustrat esti tu din moment ce nu ai sange de „viril” in tine sa iti impui punctul de vedere in fata ,nu prin comentarii dupa un site.Nebunule,nu te mai impacienta asa repede:))

  5. mai romani,ati innebunit? in loc sa va ingrijoreze cat de cat faptul ca va otraviti copiii si pe voi cu apa contaminata va doare foarte tare cand a reusit ghiveciu sa invete sa vorbeasca asa! ce conteaza? cu ce va incalzeste? de ce cautati nod in papura,nerecunoscatorilor? poate demersul lui va avea urmari si vom ajunge si noi sa bem o apa curata,fara agenti toxici! de ce nu puteti aprecia lucrurile care conteaza cu adevarat? concentrati-va asupra lucrurilor importante si vitale in viata,barfa e pentru tate si invidiosi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.