Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a vizitat, joi, șantierul de la Spitalul Județean de Urgență Buzău acolo unde a demarat în forță extinderea Unității de Primiri Urgențe, proiect finanțat din fonduri europene și din fonduri proprii ale Consiliului Județean.

„Este o lucrare pe fonduri europene, această secție cu siguranță, când se va finaliza va îmbunătăți atât actul medical cât și confortul și timpul pacienților. E o investiție care era necesara pentru că Spitalul Județean e o clădire veche de pe la începutul anilor 70. Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, 1,5 milioane de euro și încă 2-3 milioane de euro fonduri proprii ale Consiliului Județean. Mulțumesc receptivității și profesionalismului managementului Spitalului Județean de Urgență Buzău cât și medicilor care fiecare în funcție de specialitate a venit și a dat o idee. Deși nu obișnuiesc să fac asta vreau să mulțumesc și constructorului pentru că văd că lucrarea avansează într-un ritm bun și chiar dacă termenul de finalizare este decembrie anul viitor constructorul spune că va termina mai repede lucrarea. Consiliul Județean are banii necesari pentru a putea finaliza această lucrare și vreau să asigur constructorul de acest lucru”, a spus Petre Emanoil Neagu în cadrul vizitei pe șantierul deschis în curtea Spitalului Județean Buzău.

Proiectul de la UPU  constă în extinderea clădirii existente cu un corp nou cu funcţiunea de Unitate de Primiri Urgenţe, care are un regim de înălţime S+P (subsol şi parter). Noua Unitate de Primiri Urgenţe va fi construită în zona parcării existente, spaţiu care se transferă în subsolul extinderii proiectate, alături de vestiarele pentru personalul medical şi spaţiile pentru depozitare. În total, noul spaţiu va avea o suprafaţă de 1.135 de metri pătraţi, asigurând o mai mare libertate de mişcare şi eliminând aglomeraţia din actuala Unitate de Primiri Urgențe.

Referitor la necesitatea investiției din perspectiva construirii unui nou spital la Buzău președintele CJ Buzău a declarat că autoritățile județene trebuie să se preocupe continuu de îmbunătățirea actului medical.

„Cu toții ne dorim un  nou Spital Județean de Urgență, municipal sau regional sau cum se va numi el la nivelul anilor 20222 dar până se va materializa acest lucru noi trebuie să ne facem eforturi susținute pentru a îmbunătăți actul medical. Și mâine dacă începem demersurile pentru un nou spital tot va dura 4-5 ani construcția unui nou astfel de obiectiv”, a spus președintele CJ.

La rândul sau,  managerul SJU Buzău Claudiu Damian a vorbit despre necesitatea unei Unități de primiri Urgențe mai mari și cum aceasta va ajuta la îmbunătățirea actului medical.

„Această Unitate de Primiri Urgențe o așteptam de mulți ani și indiferent dacă prețurile se vor majora secția U.P.U. va fi finalizată și cu dotările necesare. U.P.U. este cartea de vizită a unui spital. 60 la sută din pacienții spitalului se prezintă la U.P.U. așa că astfel venim în întâmpinarea pacienților, aparținătorilor și chiar al medicilor care având la dispoziție toate condițiile nu se mai pot plânge că nu au putut face tot ceea ce este posibil. Cu siguranță această secție va aduce un plus valoare Spitalului Județean”, a spus Damian.

Și directorul medical al S.J.U. Buzău, medicul Ștefania Manolescu a explicat necesitatea unei unități de primiri urgențe la standarde europene și a dat asigurări că astfel actul medical va fi unul mult mai eficient și la standarde mai ridicate.

„O unitate de primiri urgențe dotate la standarde europene înseamnă timpi de așteptare mai mici, o comunicare mult mai bună și mai rapidă între medicii spitalului și implicit un act medical mai eficient la standarde mult mai ridicate. Situația este asemănătoare peste tot în țară, după doi ani de pandemie oamenii vin la spital mult mai tarați decât au fost și cu afecțiuni mult mai grave și chiar dacă a trecut pandemia abia acum vin urmările ei”, a declarat medicul Ștefania Manolescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.