Au crezut că au găsit cheia spre bogăție, însă cel mai probabil vor ajunge după gratii. Este cazul a trei bucureșteni și un ilfovean care au reușit să plaseze pe piață circa 60 de bancnote false în județele Ilfov, Buzău, Vrancea și Bacău, dar care în final, au ajuns în plasa polițiștilor.
Oamenii legii au intrat pe fir ieri după amiază când poliţiştii de la Costeşti au fost sesizaţi telefonic, de către administratorul unei societăţi comerciale din Spătaru cu privire la faptul că o necunoscută a cumpărat două pachete de cafea pe care le-a achitat cu o bancnotă de 100 de lei falsă. În sesizare se mai preciza că, după ce a cumpărat cafeaua, s-a urcat într-un taxi și dusă a fost. Imediat, polițiștii au instituit un filtru pe DN2 E85, autoturismul semnalat, înmatriculat în judeţul Ilfov, fiind oprit la scurt timp.
Polițiștii au depistat la volan un tânăr de 24 de ani, din Bucureşti, care era însoţit de două bucureştence în vârstă de 34 şi 25 de ani şi de un bărbat de 45 de ani, din Bragadiru, judeţul Ilfov. În mașina în care se aflau indivizii, polițiștii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au descoperit și ”armele” cu care cei vizați își ”confecționau” banii: o imprimantă color, articole de papetărie şi o folie autocolantă, toate folosite la confecţionarea bancnotelor contrafăcute de 100 de lei.
De asemenea, poliţiştii au găsit asupra tinerei de 25 de ani 12 bancnote de 100 de lei, ce prezentau suspiciuni de contrafacere, iar în poşeta celeilalte bucureştence o ştampilă folosită pentru aplicarea elementului de siguranţă pe bancnote.
Cei patru au fost conduşi la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, din primele cercetări rezultând că, între 3 şi 5 iunie, aceştia s-au deplasat pe traseul Bucureşti – Bacău şi retur, perioadă în care au plasat aproximativ 60 de bancnote contrafăcute pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Vrancea şi Bacău.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.