Falșii comisari OPC continuă să facă victime în rândul patronilor de magazine din mediul rural. După ce au păcălit proprietara unui magazin din Pârscov, comisarii închipuiți au ajuns la Cochirleanca de unde au plecat cu o sacoșă plină cu alimente, pentru a nu aplica o sancțiune pentru neregulile constatate.
Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor a descoperit că echipa de „control” ce acționează în comunele buzoiene este formată din membrii ai unui ONG care se ocupă chiar de respectarea drepturilor consumatorilor dar care nu au absolut nici un drept de control asupra agenților economici. Tocmai de aceea, Comsiariatul pentru Protecţia Consumatorului îi atenţionează pe agenţii economici că se pot feri foarte uşor de impostori. Pentru aceasta, ei trebuie să solicite ordinul de serviciu în baza căruia se realizează acţiunea de control, să verifice legitimaţiile comisarilor, să nu achite în numerar amenzile aplicate de comisarii ANPC, să anunţe imediat poliţia în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.
În ceea ce îi privește pe reprezentanții ONG-lui care acționează pe raza județului, dându-se drept comisari ANPC,  aceștia nu sunt la prima abatere.  Poliția este deja pe urmele lor și face apel la agenții economici să anunțe imediat oamenii legii în momentul în care primesc solicitări nejustificate din partea falșilor comisari.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.