Week-end de foc pentru pompierii buzoieni. Începând de vineri, angajații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, au fost solicitați să stingă peste 10 incendii de vegetație uscată. La Pleșcoi, Săsenii Noi și Odăile, pompierii au acționat alături de localnici pentru stingerea flăcărilor izbucnite în câmp deschis. Sâmbătă, alte patru incendii fuseseră semnalate până la orele după amiezii la Joița, Vintilă Vodă, Beceni și Podgoria.

Pompierii spun că vinovați de producerea acestor incendii sunt oamenii care odată cu încălzirea vremii, își curăță gospodăriile și terenurile de resturile vegetale pe care le incendiază. Problema în ultimele zeci de ore a fost vântul care a suflat cu putere în întreg județul Buzău și care a favorizat răspândirea flăcărilor.

Conducerea ISU Buzău atrage atenția buzoienilor că este interzis focul în spații deschise, riscul ca flăcările să se extindă fiind foarte mare, în condițiile meteo actuale. Cei prinși că nu țin cont de reguli și incendiază resturile vegetale, punând în pericol pădurile ori gospodăriile din jur, riscă amenzi de zeci de milioane de lei vechi. Din păcate însă, puțini sunt cei care sunt prinși si pedepsiți. Cei mai mulți sună la 112 atunci când observă că focul se răspândește pe câmp și fug, astfel că autoritățile odată ajunse la fața locului, nu prea mai au pe cine să tragă la răspundere.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.