Filiala locală a Academiei Olimpice Române a inaugurat, astăzi, „Luna Olimpică, Buzău, 2011”. Startul manifestării ce va dura până pe 23 iunie a fost dat de fosta campioană olimpică Laura Badea,  care a înmânat flacăra olimpică unui tânăr sportiv buzoian pentru a fi dusă până la Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”.

În perioada următoare, la Buzău va avea loc o serie de manifestări sporitive atât la nivelul județului cât și la nivel național iar cu prilejul Zilei Olimpice Internaționale, pe 23 iunie,  ”Luna Olimpică Buzău 2011” se va încheia cu un cros olimpic a cărui festivitate de premiere va avea loc în centrul orașului.

Prezentă la manifestarea de astăzi, fosta campioană olimpică, Laura Badea  a declarat că are încredere în sportivii români și s-a arătat convinsă că rezultatele nu vor întârzia să apară, chiar cu ocazia olimpiadei de anul viitor de la Londra.

”Eu am încredere în sportivii români pentru că și eu am fost începătoare și ceilalți au crezut în mine și sunt convinsă că rezultatele nu vor întârzia să apară chiar la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Eu cred că, deocamdată, sportul are rezultate bune. Dacă ne gândim la câți copii se îndreaptă spre sala de sport sau spre stadion, dacă ne gândim la ce condiții li se oferă la Cluburile Sportive Școlare unde nu mai sunt condiții financiare care să le permită o vacanță sau un cantonament la mare sau la munte, și cu toate astea, copiii încă mai vin la sport. Noi sperăm ca părinții să îi îndemne mai mult spre sport pentru că își organizează viața, au un program pe care trebuie să îl respecte, își fac prieteni și, nu în ultimul rând, devii om și ești cunoscut. Pentru mine a fost o onoare să mi se cânte imnul pe prima treaptă a podiumului și cred ca pentru fiecare român este o mândrie sa ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să vadă drapelul pe cel mai înalt catarg”, a declarat fosta campioană olimpică, Laura Badea.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Laura-BADEA.mp3|titles=Laura BADEA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.