Aflate printre ultimele județe din țară, Buzăul a primit, luni seară, vizita reprezentanților fundației Mișcarea Populară care s-a dorit a fi o ședință de constituire a filialei județene a organizației fondată la inițiativa președintelui Traian Băsescu. La prima ședință a filialei județene a fundației Mișcarea Populară au luat parte doi membri fondatori în persoana președintelui fundației Marian Preda și a consilierului prezidențial Cristian Hrițiuc, două persoane desemnate la conducerea organizației în persoana Marianei Bratosin și a fostului democrat-liberal Marian Tudor și alte 42 de persoane strânse cu greu la întâlnirea cu greii de la București.
În deschiderea ședinței, Marian Tudor i-a asigurat pe cei doi membrii fondatori ai „Mișcării Populare” de existența mai multor adepți ai curentului popular la Buzău care nu au venit la întâlnirea de la Casa de Cultură a Sindicatelor, cel mai probabil, de frică. Președintele fundației „Mișcarea Populară”, profesorul universitar Marian Preda le-a explicat celor prezenți cum ar urma să funcționeze atât fundația cât și partidul Mișcarea Populară fără a rata ocazia de a lansa câteva săgeți împotriva deputatului PDL Cezar Preda.
La final, consilierul prezidențial Cristian Hrițiuc a răspuns la întrebările unora din cei 42 de membrii înscriși în filiala buzoiană a fundației „Mișcarea Populară” iar apoi cei doi oaspeți de la Centru au explicat pentru jurnaliști care sunt etapele ce vor urma pentru constituirea Partidului Mișcarea Populară la Buzău sub coordonarea fostului deputat PDL din Colegiul 4 Valeriu Alecu.
„În urma înregistrărilor on-line, la fundație s-au înscris un număr de 200-212 persoane în ceea ce înseamnă fundația „Mișcarea Populară”. În ceea ce privește partidul, a fost desemnat un coordonator interimar care să se ocupe de constituirea acestuia. Acest coordonator(nr. fostul deputat PDL Valeriu Alecu) va porni proiectul, li se va oferi membrilor fundației posibilitatea fie să adere la partid, fie să rămână și la fundație și la partid, fie să activeze doar în fundație. După ce se va găsi un sediu coordonatorul împreună cu echipa care i s-a alăturat vor putea face și înscrieri în partid la fața locului. Eu cred că până la final de an putem avea la Buzău o organizației consistentă”, a declarat președintele fundației „Mișcarea Populară”, Marian Preda.
Ciprian STERIAN
Pentru prima data, dupa ‘90, ni se ofera o sansa reala de a participa activ si constructiv la decizii ce privesc viata noastra, a copiilor nostri si bunastarii sociale. Fundatia ,,Miscarea Populara’’ vine cu o abordare bazata pe fapte si solutii la probleme existentiale. Dezvoltarea abilitatilor personale in aceasta orientare, are ca principal obiectiv dezvoltarea respectului si increderii in propria valoare, prin asumarea constient-constructiva a rorului fiecarui individ in societate. Trebuie sa ne depasim aversiunea fata de politica, intelegand ca este ceea ce este pentru ca s-a facut fara noi cei multi, si sa devenim paticipanti-activi la reconstructia prezentului si viitorului comunitatii noastre.
Avem sansa, fara a mai avea si scuza, sa luam propriile decizii, pentru noi si comunitate. Fundatia si-a asumat rolul de-a ne ajuta sa generam si dezvoltam proiecte politico-sociale in toate domeniile de interes comunitar, insa noi suntem cei care decidem daca meritam aceasta sansa sau continuam sa ne autocompatimim cu mana intinsa si capul plecat, acceptand sclavia actuala si pentru copii nostrii. Intr-un Buzau, in care politicul a generat ,,lipsa de interes’’, deznadejde, descurajare, fata de libertatea de decizie a individului, e greu sa gasesti oameni curajosi si puternici, care sa renunte la confortul personal asumandu-si constructia unui partid, de care Fundatia MP are urgent nevoie ca motor, pentru a-si indeplini misiunea asumata, insa lansam aceasta provocare.
Fundatia MP, nu-si cauta adepti ci oameni de actiune, bine intentionati, cu viziune, principii si valori pozitive asumate, care sa duca la o noua forma de miscare politica, de jos in sus. Democratia participativa, promovata de FMP, este singurul instrument de progres real, ce promoveaza claritatea si transparenta in constructia unei societati echilibrate in care fiecare individ, (fara deosebire de gen, nationalitate, apartenenta politica, religioasa etc.), sa se poata valoriza pentru sine, familia sa, comunitate, prin crearea de plusvaloare economica si spirituala. Negarea realitatii, a greselilor, nu ne da sansa la progres nici economic nici social ci adanceste prapastia incertitudinii in care aluneca societatea. Asumarea responsabilitatilor vizavi de realitate, greseli si viitor, pe princii etice este act de mare curaj, conduita morala si provocare personala, de care sunt capabili doar oamenii puternici, neaserviti constrangerilor ideologice.Istoria, insasi, ne arata ca omenirea a trecut prin diferite ,,vremuri’’, matriarhat, patriarhat, inchizitie, dictaturi, comunism, si toate, intr-o forma sau alta, au fost politice, ceea ce demonstreaza ca atat regresul cat si progresul unei societati este de factura politica. Diferenta intre ele este facuta de gradul de implicare constienta, al celor multi si de dorinta lor de schimbare, intr-un moment optim.
Madama Marcela,
Slăbuţ. Mă aşteptam mai mult de la cea care a scris comentariul, Elena Udrea, pseudonimul de Marcela mă distrează. Ca să revin la subiect: Mai mult decât o limbă de lemn nu eşti capabilă să foloseşti?
Ai nota 3, ca pe vremea când erai la şcoală.