Comuna Berca este de mâine în sărbătoare. Timp de două zile, curtea pensiunii Casa Matei din localitate va deveni un loc de pelerinaj pentru sutele de turiști care au decis să participe în acest an la cea de-a 4-a ediție a Festivalului Cârnaților de Pleșcoi.
Ediția din acest an a pregătit oaspeților o serie de manifestări devenite deja tradiție  dar există și câteva elemente de noutate. Astfel, în prima zi a festivalului, pe lângă concursurile consacrate precum ”Fomilă de Pleșcoi” și „Setilă de Berca”, oaspeții din acest an vor putea învăța cum să prepare tradițional cârnații de Pleșcoi, deveniți celebrii atât în țară cât și peste hotare, vor putea urmări o demonstrație de gătit în aer liber a maestrului-bucătar Horia Vârlan și se vor putea delecta în fața caricaturilor realizate de Costel Pătrășcan în expoziția ce poartă numele”Istoria românilor: de la Cloșca cu Puii de Aur la cârnații de Pleșcoi”.
Cea de-a doua zi a sărbătorii, duminică, este rezervată prezentărilor și vânzării de cârnați de Pleșcoi și produse tradiționale dar și mai multor recitaluri susținute de ansambluri folclorice de copii din județul Buzău.
Pe toată durata festivalului, turiștii vor avea posibilitatea să deguste atât cârnații minune cât și vinurile produse în zona Buzăului. Manifestarea va debuta sâmbătă în jurul orei 11.00 și se va încheia duminică odată cu lăsarea serii.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.