Profesorul Constantin Ciurea de la Colegiul National B.P. Hasdeu a primit astăzi din partea prefectului județului Buzău, Ordinul « Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru Cercetare Știintifică». După ce în primăvara anului trecut, profesorul Constantin Ciurea, ales consilier municipal pe listele PDL, a ratat titlul de cetățean de onoare, acum meritele sale au fost recunoscute de președintele României care a considerat că profesorul buzoian merită decorat pentru realizarea celor cinci volume ale lucrării „Decorații România”.
„Această recunoaștere apare ca urmare a unei picături care a umplut paharul. Picătura aceasta este determinată de apariția celor cinci volume de „Decorații România”. Cel mai mare impuls în realizarea acestei lucrări mi l-au dat academicienii Răzvan Teodorescu și Dan Berindei, președintele acestei comisii de numismatică pe țară, care a ales să îmi facă prefața la acest ultim volum, moment în care lucrarea a căpătat o cu totul altă valoare după ce un academician și-a pus semnătura pe ea. Ulterior, domnul academician Dan Berindei mi-a sugerat să unesc aceste cinci volume într-unul singur și această lucrare este gata dar nu a apucat să ajungă și la forurile superioare”, a precizat profesorul Constantin Ciurea.
La înmânarea decorației ce a avut loc la sala Gheorghe Filipescu a Consiliului Județean Buzău au luat parte prefectul și subprefectul județului Buzău, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, foști și actuali elevi ai profesorului Constantin Ciurea și angajați ai Prefecturii.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.